NBA organizacija pastarąją savaitę yra priversta gūžčioti pečiais ir oficialiais pranešimais prašyti žmonių gerbti žaidėjus ir apskritai elgtis padoriai.

Prasidėjus atkrintamosioms varžyboms kai kurie rungtynių žiūrovai nebesivaldo – vien per paskutinę savaitę sirgalius apsaugos darbuotojams teko išvyti penkiose JAV arenose.

Naujausias incidentas fiksuotas per rungtynes tarp Vašingtono „Wizards“ ir Filadelfijos „76ers” – JAV sostinės „Capital One“ arenoje į aikštę išbėgo vienas iš rungtynių žiūrovų. Prie krepšininkų jis neasiartino ir nuskuodė tiesiai link krepšio lentos, į kurią trinktelėjo delnu, tačiau jau po akimirkos vyrukas buvo parverstas ant parketo apsaugos darbuotojo ir išvesdintas iš salės.

„Per krepšinio rungtynes tokių dalykų neturėtų būti“, – pečiais po mačo gūžčiojo „Wizards“ lyderis Bradley Bealas, o prieš savaitę sirgaliaus spragėsiais apipiltas Russellas Westbrookas gūžčiojo pečiais.

„Jie tiesiog negerbia mūsų darbo. Tu negali ateiti, elgtis visiškai kaip tik nori, o po to pabėgti“, – kalbėjo kita „Wizards“ žvaigždė.

R. Westbrookas spragėsiais buvo apipiltas „Wizards“ viešnagės Filadelfijoje metu, o incidentai fiksuoti ir kituose miestuose, kitų ketvirtfinalių serijų metu.

Štai Bostone per rungtynes tarp vietos „Celtics“ ir Bruklino „Nets“ arenos darbuotojai sulaikė, o policija areštavo sirgalių, metusį plastikinį butelį į Kyrie Irvingą.

Niujorke vienas vyras spjovė į Atlantos „Hawks“ lyderį Trae Youngą ir buvo išmestas iš arenos, o viešnagės Solt Leik Sityje metu nuo iš Jutos „Jazz“ gerbėjų lūpų įžeidimų apie save ir savo šeimą teko klausytis Jono Valančiūno komandos draugui Ja Morantui. Nepagarbą demonstravę asmenys taip pat buvo išvyti iš salės.

„Nesąžininga, kad vienas ar du žmonės gadina renginį visiems likusiems. Yra nuostabių sirgalių visuose miestuose, kuriuose fiksuoti incidentai, tačiau yra ir tokių, kurie turi žinoti vieną dalyką. Kokį? Likite namuose. Jūsų mąstymas yra barbariškas“, – situaciją apibūdino „Wizards“ treneris Scottas Brooksas, savo pasisakyme vaizdingai panaudojęs ir pandemijos metu paplitusią frazę „Stay home“ (liet. „Likite namuose“.)

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)