JAV žiniasklaida praneša, jog Memfio ekipa mainais už D. Howardą į sostinę išsiuntė C.J. Milesą. Tiesa, priduriama, jog „Grizzlies“ išlaikyti naujai gauto žaidėjo neplanuoja – vidurio puolėjas turėtų būti iškeistas arba atleistas.

D. Howardas praėjusį sezoną „Wizards“ gretose sužaidė vos 9 mačus, per kuriuos vidutiniškai rinko po 12,8 taško bei po 9,2 atkovoto kamuolio. 33-ejų atleto sezonas baigėsi gruodį patyrus nugaros traumą.

Praeityje geriausiu NBA centru laikytas D. Howardas prarado savo vertę dėl nesugebėjimo prisitaikyti prie pasikeitusio lygos žaidimo stiliaus. Per ateinantį sezoną kiek daugiau nei 5 mln. uždirbti turintis aukštaūgis atsidūrė jau šeštame klube per trejus metus.

2016 metais palikęs Hjustono „Rockets“, D. Howardas po sezoną sužaidė Atlantos „Hawks“, Šarlotės „Hornets“ ir „Wizards“ komandose, o pernai buvo tapęs ir Bruklino „Nets“ nariu, tačiau ten jo kontraktas buvo išpirktas nesužaidus nė vieno mačo.

Kartu su J. Valančiūnu iš Toronto „Raptors“ sezono viduryje į Memfį atvykęs C.J. Milesas sužaidė „Grizzlies“ gretose 13 rungtynių, per kurias vidutiniškai įmesdavo po 9,3 taško.

„Grizzlies“ po šių mainų atsisveikino su dar vienu žaidėju – durys buvo parodytos gynėjui Avery Bradley, kuris ateinantį sezoną būtų uždirbęs beveik 13 milijonų JAV dolerių.

28-erių gynėjas, vasarį mainų būdu atvykęs iš Los Andželo „Clippers“, Memfyje sužaidė 14 rungtynių, per kurias vidutiniškai rinko po 16,1 taško ir 2,7 atkovoto kamuolio.