23 metų 208 cm ūgio krepšininkas per rungtynes vidutiniškai pelno po 13,5 taško, sugriebia po 6,8 atšokusio kamuolio bei atlieka po 2,6 rezultatyvaus perdavimo. Atletas džiaugiasi galėdamas padėti savo komandai kovoti dėl patekimo į atkrintamąsias varžybas.

„Nors gruodis buvo sunkus, mums šį sezoną sekasi gerai. Rytų konferencijoje užimame devintą vietą, todėl esame labai motyvuoti laimėti kiekvienas rungtynes ir patekti į atkrintamąsias varžybas. Turime daug talento, todėl patekimas tarp stipriausiųjų yra tik laiko klausimas“, – sako D. Šaričius.

Sėkmingai rungtyniaudamas už Atlanto, kroatas nepamiršta ir Europos. Nors aukštaūgis jau rečiau stebi Eurolygos rungtynes, jis žavisi slovėnu Luka Dončičiumi ir laukia, kol aštuoniolikmetis supertalentas pravers NBA duris.

„Nebestebiu Eurolygos taip, kaip tai dariau praėjusį sezoną. Apmaudu, kad mano atstovautai Stambulo „Anadolu Efes“ sekasi sunkiai. Sunku pasakyti, kas Eurolygą laimės, bet mano favoritai yra Madrido „Real“. Tai yra labai gerai komanda vien dėl L. Dončičiaus, laukiu jo NBA lygoje“, – sakė D. Šaričius.

Praėjusį rudenį D. Šaričius buvo Kroatijos rinktinės lyderis Europos čempionate, kuriame kroatai nužygiavo iki rusams pralaimėto aštuntfinalio. „76ers“ atstovas nacionalinėje komandoje be pertraukų žaidė nuo 2013 metų, o priverstinę pertrauką privertė padaryti tarptautinė krepšinio federacija (FIBA).

Dėl naujos atrankos sistemos, rinktinės dėl patekimo į Japonijoje vyksiantį 2019 metų pasaulio čempionatą turi kovoti be NBA ir Eurolygos žaidėjų, o kroatai dėl to kenčia skaudžiai. Be žvaigždžių likę Ivica Skelino auklėtiniai atrankos pradžioje liko be pergalių – nusileido ne tik italams, bet ir olandams.

Kroatijos rinktinė savo atrankos grupėje šiuo metu užima paskutinę vietą, kuri neleistų tęsti kovos dėl patekimo į čempionatą. Šalies krepšinio žvaigždė D. Šaričius nerimauja dėl savo rinktinės ir meta akmenį į FIBA kiemą. Anot jo, dėl naujos sistemos pasaulio čempionate žais ne visos pajėgiausios komandos.

„Nauja sistema neteisinga, nes rinktinėms negali padėti visi geriausi žaidėjai. Man, o taip pat ir kitiems NBA bei Eurolygos krepšininkams sunku susitaikyti su tuo, jog negalime padėti savo nacionalinėms komandoms.

Kroatijos rinktinei žaisti tokioje atrankoje yra itin sunku. Norint likti kovoje dėl kelialapio dabar būtina laimėti dvejas rungtynes vasarį. FIBA ar kažkas kitas privalo šią situciją išspręsti, nes panašu, kad pasaulio čempionatas liks be labai pajėgių rinktinių“, – tinklalapiui DELFI sakė D. Šaričius.

Apie nusilpusios Kroatijos rinktinės pajėgumą nemažai pasako vien tai, jog šios komandos lyderis atrankos turnyre yra Željko Šakičius – puolėjas, kartu su Vaidu Kariniausku žaidžiantis Klužo-Napokos U-BT klube Rumunijoje.

Visus lyderius praradę kroatai vasario pabaigoje savo likimą spręs akistatose su Rumunijos ir Olandijos nacionalinėmis komandomis.