Vadinamąsias NBA „įkrintamąsias“ rungtynes trečiadienį namie žaidusi Los Andželo „Lakers“ komanda laimėjo 103:100, paskutiniu metimu nugalėdama „Golden State Warriors“.

Pergalę čempionų titulą ginančiai ekipai atnešė itin tolimas L. Jameso šūvis per Stepheno Curry rankas.

Prieš pat lemiamą susitikimo epizodą Karalius Jamesas veržėsi krepšio link ir buvo kietai sustabdytas varovų puolėjo Draymondo Greeno.

„Kai Draymondo pirštas sulindo į mano akį, aš tiesiogine prasme mačiau tris krepšius, – pasakojo „Lakers“ žvaigždė. – Tiesiog pasirinkau mesti į vidurinį krepšį ir pavyko pataikyti“.

„Warriors“ strategas Steve'as Kerras nukėlė kepurę prieš L. Jameso pergalę atnešusį metimą, tačiau gyrė ir savo auklėtinius už pastangas: „Tai buvo nuostabus šūvis pačioje rungtynių pabaigoje. Mes daug metų žaidėme prieš jį ir puikiai žinojome, ką ji gali. Tačiau jis vis tiek aikštėje padaro tai, ką nori. Mūsų komandos pastangos buvo pagirtinos. D. Greenas puikiai gynėsi prieš Anthony Davisą, o Andrew Wigginsas padarė viską prieš L. Jamesą. Komanda išties kovojo. Negalėčiau būti labiau patenkintas tuo, kokia komanda per pastaruosius dvejus mėnesius tapo „Warriors“.

Dėl traumos iš paskutinių 30 reguliariojo sezono rungtynių 26-erias praleidęs L. Jamesas nugalėtojams iš viso pelnė 22 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

Ši pergalė leido „Lakers“ užimti 7-ą vietą Vakarų konferencijoje. Atkrintamąsias varžybas Los Andželo komanda pradės su Finikso „Suns“. Anot ESPN, tai pirmas kartas per mažiausiai 30 paskutinių metų, kai 7-ą vietą užimanti komanda yra laikoma favorite.

Savo ruožtu, „Warriors“ sezonas dar nesibaigė – penktadienį dėl paskutinio bilieto į atkrintamąsias varžybas jie žais su Memfio „Grizzlies“ ir Jonu Valančiūnu, kurie trečiadienį nugalėjo San Antonijaus „Spurs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)