Atitinkamai antrąją ir trečiąją vietas Rytų konferencijoje reguliariajame sezone užėmusios komandos nestokoja ambicijų išsikovoti bilietą į konferencijos finalą, kuriame šios poros nugalėtojai susitiks su Toronto „Raptors“ ir Klivlando „Cavaliers“ serijoje triumfuosiančia ekipa.

Bostono klubui toks žingsnis leistų pakartoti praėjusio sezono pasiekimą. Pernai mūšyje dėl Rytų čempiono vardo „Celtics“ rezultatu 1:4 nusileido Klivlando klubui.

Vos keturis žaidėjus iš pernykštės sudėties savo gretose išlaikiusi Masačiusetso valstijos komanda į kovą stoja be viso būrio krepšininkų.

Brado Stevenso auklėtiniai serijoje versis be dar pirmajame šių metų pirmenybių mače koją susilaužiusio Gordono Haywardo, kelio traumos kamuojamo Kyrie Irvingo ir vokiečio Danielio Theiso, o pirmosiose rungtynėse komandai nepadėti gali ir antrametis krepšininkas Jaylenas Brownas.

Nepaisydami netekčių, „Celtics“ pirmajame etape rezultatu 4:3 palaužė Milvokio „Bucks“. Šioje serijoje visas septynerias rungtynes laimėjo namų aikštės pranašumą turėjusios komandos.

Pirmajam konferencijos pusfinalio susitikimui į Bostoną atvykstantys „76ers“ į atkrintamąsias varžybas pateko po penkerių metų pertraukos. Jauną ir talentingą Beno Simmonso bei Joelio Embiido duetą Filadelfijos klube papildo snaiperis J. J. Redickas bei veteranai europiečiai Marco Belinelli ir Ersanas Ilyasova.

Kibia gynyba ir greitu puolimu išsiskirianti komanda pirmajame etape rezultatu 4:1 nepaliko vilčių Majamio „Heat“ krepšininkams.

Atlanto divizione rungtyniaujantys varžovai reguliariajame sezone susitiko keturis kartus. Trejas iš šių rungtynių laimėjo Bostono klubas, tačiau visuose laimėtuose susitikimuose komandai padėjo ir šioje serijoje nerungtyniausiantis Kyrie.

Pirmosios „Celtics“ ir „76ers“ dvikovos tiesioginės transliacijos DELFI TV eteryje pradžia – jau šiąnakt, 3 val. Lietuvos laiku.