Užtikrintai sezoną pradėję ir kurį laiką tarp Rytų konferencijos lyderių žengę „Pistons“ krepšininkai šiais metais atvėrė naujosios „Little Caesars“ arenos duris. Beveik 900 milijonų JAV dolerių kainavęs statinys duris atvėrė šių metų rugsėjo 5-ąją dieną ir šiuo metu išlaiko naujausios NBA arenos vardą.

Detroito ekipa debiutinį sezone naujuosiuose namuose pradėjo itin solidžiu žaidimu. Iš dešimties „Little Caesars“ arenoje žaistų rungtynių „Pistons“ laimėjo aštuonerias, o pralaimėjimus patyrė tik Filadelfijos „76ers” ir Klivlando „Cavaliers“ komandoms.

Sėkmingą sezono startą Stano Van Gundy auklėtiniai įtvirtino spalio pabaigoje išvykoje palauždami „Warriors“ krepšininkus rezultatu 115:107. Tame susitikime starto penketo narių Avery Bradley, Reggie Jacksono ir Tobiaso Harriso vedama Mičigano valstijos komanda sulaukė solidaus indėlio ir iš geriausiai lygoje dėl atšokusių kamuolių kovojančio krepšininko Andre Drummondo.

Ouklande 18 kamuolių atkovojęs aukštaūgis šiame sezone vidutiniškai laimi po 15,3 dvikovos po lentomis bei ženkliai pakėlė visą karjerą jam koją kišusį baudų metimų pataikymo procentą. Pernai vos 39 procentų tikslumu šias galimybes realizavęs vidurio puolėjas šiais metais baudas meta 62 procentų taiklumu.

Detroito klubas į namų areną grįžta po tragiškai susiklosčiusios ketverių išvykos rungtynių atkarpos, kurioje pralaimėjo visus žaistus susitikimus. Viena iš kontrastingiausiai visoje lygoje namuose ir svečiuose rungtyniaujančių komandų sieks atgauti pasitikėjimą savo jėgomis potencialiai sudėtingame mūšyje.

Savų problemų turi ir pastaruosiuose trijuose NBA finaluose rungtyniavę „Warriors“ krepšininkai. Nors Kalifornijos ekipa atvyksta į Detroitą su savimi atsiveždama penkių pergalių seriją, Steve'o Kerro auklėtiniai rungtynėse turės verstis be mažiausiai dviejų puikiai pažįstamų veidų.

Komandai tikrai nepadės Naujajame Orleane traumą patyręs rezultatyviausias „Warriors“ krepšininkas Stephenas Curry, atakuojantis gynėjas Patrickas McCaw bei startinis vidurio puolėjas Zaza Pačulija, o praėjusias rungtynes su „Hornets“ praleidusio Draymondo Greeno statusas šiuo metu kabo ant plauko.

Peties skausmų kamuojamas čempionų gynybos ramstis gali surizikuoti sveikatos būkle ir žengti į aikštę jam ypatingose rungtynėse. Mičigano valstijoje gimęs ir augęs puolėjas po vidurinės mokyklos baigimo ketverius metus praleido Mičigano universitete.

Šeimos narių ir draugų dėmesio sulauksiantis Draymondas pasirodymo aikštėje atveju turėtų rungtyniauti su itin dideliu užsidegimu bei noru pasirodyti artimiausių žmonių akivaizdoje.

Tiesioginės transliacijos iš Detroito pradžia – 2 val. nakties Lietuvos laiku.

NBA rungtynes šį savaitgalį stebėti kviečia ir Sport1 televizija, kurios eteryje šeštadienį 22 val. 30 minučių į kovą stos Los Andželo „Clippers“ ir Vašingtono „Wizards“, o sekmadienį, 23 val. Lietuvos laiku – Detroito „Pistons“ ir Bostono „Celtics“ krepšininkai.