Naujojo Orleano „Pelicans“ žvaigždė pasidalino sąrašu komandų, su kuriomis sutiktų įsipareigoti ilgesniam laikui.

Šiame sąraše yra Los Andželo „Lakers“ ir „Clippers“, Milvokio „Bucks“ bei Niujorko „Knicks“, skelbia tinklalapis „The Athletic“.

„Pelicans“ ekipoje A. Davisas žaidžia nuo 2012 metų, kai jį pirmu šaukimu į NBA pakvietė Naujojo Orleano klubas.

Jo kontraktas su „Pelicans“ galioja iki 2020-ųjų vasaros.

Tačiau prieš savaitę Naujojo Orleano klubo lyderis oficialiai pranešė organizacijai, jog nesutiks su ja pratęsti 2020-ųjų vasarą pasibaigsiančios sutarties ir pareikalavo būti išmainytas į kitą klubą.

Šiame sezone A. Davisas per 37 minutes įmeta 29,3 taško, atkovoja 13,3 kamuolio, atlieka 4,4 rezultatyvaus perdavimo ir blokuoja 2,6 varžovo metimo.

Šiuo metu traumą besigydančio aukštaūgio atstovaujami „Pelicans“ (22-28) Vakarų konferencijoje užima vos tryliktą poziciją. Šio sezono mainų langas užsivers vasario 7-ą dieną.

Pakelti sparnus iš Pelikanų lizdo siekia ir pats krepšininkas, tačiau gerai įsižiūrėjus į šią situaciją galima įžvelgti iš už plačių aukštaūgio pečių kyšančią vis labiau plinkančią LeBrono Jameso kaktą.

Tiek iki šio A. Daviso karjeros taško privedusios aplinkybės, tiek šio žingsnio datos pasirinkimas liudija, kad Karalius ir jo agentūra „Klutch Sports“ šiuo metu bando atlikti tai, ką anglakalbiai vadina „Power move“ – savo galia ir įtaka paremtą ėjimą.

Pirmasis pamatas šiandien pagreitį įgavusiam scenarijui buvo paklotas šio sezono išvakarėse, kai rugsėjo 28-ą dieną A. Davisas oficialiai sudarė sutartį su nauju agentu Richu Paulu.

Krepšininko interesams nuo šiol atstovaujantis agentas dirba ir su keletu kitų pirmo ryškumo NBA žvaigždžių, tarp kurių – ir su savo ilgamečiu bičiuliu LeBronu.