Sakramento klubas lemiamose septintosiose serijos rungtynėse namuose 100:120 neatsilaikė prieš „Golden State Warriors“ ir seriją iki keturių pergalių pralaimėjo 3-4. Mike'o Browno auklėtiniams sezonas baigėsi, o čempionų titulą ginanti San Francisko komanda žengė į Vakarų konferencijos pusfinalį, kur susitiks su Los Andželo „Lakers“ ekipa.

D. Sabonis lemiamose serijos rungtynėse per 37 minutes pelnė 22 taškus, atkovojo 8 kamuolius, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir blokavo 2 varžovų metimus. Vidurio puolėjas visus savo taškus pelnė pirmojoje susitikimo pusėje.

Po rungtynių lietuviui teko nusilenkti prieš Stepheną Curry, kuris gerino rekordus ir per 38 minutes įmetė net 50 taškų: „Jis – vienas geriausių krepšininkų. Išdarinėti tokius dalykus septintose serijos rungtynėse... Tiesiog bandėme atlikti geriausią įmanomą darbą jį pristabdant“, – sakė D. Sabonis.

Vis dėlto vidurio puolėjui teko lenktis ne tik prieš NBA superžvaigždę, bet ir prieš tiesioginį savo konkurentą Kevoną Looney, kuris lemiamame mače pelnė 11 taškų ir atkovojo net 21 kamuolių. Dėl pralaimėtos mikrodvikovos į D. Sabonį skriejo nemažai kritikos strėlių.

Specialistai pastebėjo, kad D. Sabonis buvo visiškai nepavojingas prie trijų taškų linijos, o po krepšiu prieš K. Looney neturėjo jokio pranašumo. Sirgaliai kritikavo lietuvį už kovingumo stoką ir svarbiu metu neatkovotus kamuolius, nemažai „Twitter“ vartotojų vadino jį labiausiai pervertintu NBA krepšininku.

„Kevonas turi didelį kūną ir žino, kaip atsidurti tinkamose pozicijose. Tarpsezonio metu aš turėsiu patobulinti daugybę dalykų. Su treneriais peržiūrėsime vaizdo įrašus ir padarysime išvadas. Kalbant apskritai – turiu patobulinti viską. Turiu įdėti papildomo darbo, kad galėčiau sugrįžti geresnis ir padėčiau šiai komandai ateityje“, – sakė D. Sabonis.

Nors ir neslėpė nusivylimo, 26-erių krepšininkas didžiavosi savo komandos sezonu.

„Didžiuojuosi tuo, ką šį sezoną mums pavyko pasiekti. Akivaizdu, kad šiandien yra skaudu, nes buvome arti to, kad žengtume į kitą etapą. Turime panaudoti tai kaip motyvaciją ir toliau lipdyti komandą. Visą sezoną turėjome smagų laiką kartu su savo fanais, jų palaikymo padedami šiemet turėjome progą pasiekti kažką įspūdingo. Tikrai skaudu, kad nepavyko.

Pasiekėme daug, bet tai yra tik pirmas žingsnis. Mūsų dar laukia geri dalykai ateityje. Turime išnaudoti šį dabartinį jausmą, kurį išgyvename, nukreipti jį į šią vasarą ir kitą sezoną sugrįžti stipresni“, – kalbėjo D. Sabonis.

Lietuvos rinktinės aukštaūgis serijoje su „Warriors“ per rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 16,4 taško, atkovodavo po 11 kamuolių ir atlikdavo po 4,7 rezultatyvaus perdavimo. Palyginimui, reguliariajame sezone jis per mačą vidutiniškai rinkdavo po 19,1 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 7,3 rezultatyvaus perdavimo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)