26-erių metų D. Motiejūnas per 20 minučių pelnė 11 taškų (3/4 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 2/4 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, 3 kartus prasižengė ir surinko 15 naudingumo balų. Tai buvo jo pirmas mačas nuo praėjusių metų balandžio 27 dienos.

Nors tik pasirodęs ant parketo kaunietis prametė dvi baudas, tačiau vėliau pataikė tritaškį ir dvitaškį, sumetė abi baudas. D. Motiejūnas krepšį atakavo ir savo firminiais puskalbiais. Jo žaidimo epizodų santraukoje yra ir rezultatyvūs perdavimai, ir sėkminga kova dėl kamuolio.

Donato Motiejūno metimų schema

Tiesa, „Pelicans“ komanda (14 pergalių ir 24 pralaimėjimai) išvykoje 108:117 (31:28, 22:29, 20:36, 35:24) pralaimėjo Bostono „Celtics“ (23/14) ekipai.

„Žinoma, kad esu laimingas (kad vėl žaidžiu). Tačiau būčiau dar laimingesnis, jei mes būtume laimėję. Esu visiškai tikras, kad artimiausioje ateityje mes iškovosime vis daugiau ir daugiau pergalių“, - sakė D. Motiejūnas apie savo ir pelikanų pasirodymą Bostone.

Donato Motiejūno marškinėliai

D. Motiejūno žaidimą komentavo ir „Pelicans“ lyderis Anthony Davisas.

„Jis šauniai pasirodė per jam skirtas minutes. Jis ateityje žais tik geriau ir tikrai ras sau vietą mūsų sistemoje. Jis supranta žaidimą, moka perduoti kamuolį, gerai juda po krepšiu. Mes įvertinome jo potencialą“, - A. Daviso žodžiai cituojami „Twitter“ paskyroje.

„Ne, aš dar nesu (geriausios fizinės formos). Tuos 5-6 mėnesius, kuriuos nežaidžiau, aš turėjau pasirinkimą: arba dirbti ir grįžti į krepšinį, arba sėdėti ant sofos. Aš per tuos mėnesius kiekvieną dieną praleisdavau sporto salėje tam, kad mano įsiliejimas (į krepšinį) būtų kiek galima sklandesnis“, – po rungtynių D. Motiejūnas prisipažino „Pelicans TV“. – Aš šiuo metu jaučiuosi taip, kad man dar kažko trūksta. Bet tie (įgūdžiai) sugrįš.“

Aukštaūgis iš Lietuvos teigė, kad jo tikslas yra kuo daugiau padėti naujos komandos draugams.

„Mano tikslas dabar stengtis kuo daugiau padėti komandos draugams. Turiu daugiau judėti aikštėje, kurti erdves po krepšiu A. Davisui. Toks yra mano uždavinys. Komandos draugai gali pataikyti, todėl mano tikslas užtikrinti patikimą gynybą ir kurti progas draugams mesti laisviems“, – sakė D. Motiejūnas.

Lietuvis patvirtino, kad komanda jį priėmė gerai.

„Komanda mane priėmė iš tikrųjų gerai. Nors treniruotėse jie manęs nesigaili, džiaugiuosi galėdamas žaisti kartu su jais. Mes drauge tikrai demonstruosime gražų krepšinį“, – „Pelicans TV“ reporteriui žadėjo D. Motiejūnas.

Gražių žodžių D. Motiejūnui negailėjo ir „Pelicans“ klubo vyriausiasis treneris Alvinas Gentry.

„Jis nežaidė aštuonis mėnesius, todėl pasirodė tikrai gerai. Buvo matomas baudos aikštelėje ir ties tritaškiu. Jam dar reikia laiko sugrįžti į tą seną žaidimo lygį. D. Motiejūnas labai sumanus žaidėjas, ypač aukštas jo krepšinio supratimo (IQ - DELFI) lygis. Jis mums bus tikrai naudingas“, – teigė Naujojo Orleano komandos strategas A. Gentry.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)