ESPN šaltiniai skelbia, kad D. Motiejūnas „Lakers“ treneriams jau pasirodė prieš šventes, bet nėra galutinai aišku, kad bus rimtai deramasi dėl kontrakto.

Kalifornijos ekipoje vieta atsirado, kai traumą patyrė Larry Nance’as, kuris dėl kairio kelio traumos negalės žaisti mažiausiai mėnesį.

D. Motiejūno konkurentai „Lakers“ komandoje būtų toje pačioje pozicijoje žaidžiantys Julius Randle'as ir Tarikas Blackas.

D. Motiejūnas laisvu agentu tapo po to, kai naują kontraktą jam pasiūlęs Hjūstono „Rockets“ klubas vėliau teisių į Lietuvos rinktinės puolėją atsisakė. Dabar D. Motiejūnas gali derėtis su visomis NBA komandomis, išskyrus Bruklino „Nets“, kurios pasiūlymas buvo viršytas „Rockets“ klubo.

Hjūstone D. Motiejūnas žaidė nuo 2012 metų, o 2015 metų pavasarį jį sustabdė nugaros trauma.

Lietuvio ir Hjūstono komandos situacija priminė Don Kichoto kovą su vėjo malūnais, o tai ne kartą buvo akcentuojama ir JAV žiniasklaidoje. NBA analitikai nelabai suprato ir iki šiol negali paaiškinti, ko iš tikrųjų siekė D-Mo ir jo agentas B. J. Armstrongas, ne sykį viešai bylojęs apie „krepšininko teises“, nors visus kozirius savo rankose laikė „Rockets“ klubas.

Po ilgai užsitęsusio skyrybų ir susitaikymų maratono „Rockets“ galiausiai atsisakė visų savo teisių ir pretenzijų į D-Mo.

Tiesa, susidomėjimą lietuviu netiesiogiai išreiškė bent keli NBA klubai – Klivlando „Cavaliers“, Vašingtono „Wizards“, Jutos „Jazz“ ir Portlando „Trail Blazers“.

Tuo metu lietuvio paslaugų pageidavę „Nets“ tartis su D. Motiejūnu bent metus negali.

Palikdamas Hjūstoną D. Motiejūnas išplatino „Rockets“ klubo bendruomenei skirtą atsisveikinimo žinutę.

2011 metų NBA naujokų biržoje 20-u šaukimu pakviestas D. Motiejūnas stipriausioje pasaulio lygoje praleido keturis sezonus. Lietuvis per rungtynes pelnė vidutiniškai po 7,8 taško ir atkovojo po 2,9 kamuolio.

2014-2015 metų sezone D. Motiejūno pelnytų taškų vidurkis buvo 12, o atkovotų kamuolių – 5,9, tačiau lietuvis patyrė traumą, jam buvo atliktos dvi nugaros operacijos. „Rockets“ D. Motiejūną bandė iškeisti dar praėjusiame sezone, bet Detroito „Pistons“ klubas lietuvio paslaugų atsisakė po medicininio patikrinimo, kurio, komandos teigimu, aukštaūgis neįveikė.

Tuomet D-Mo vėl grįžo į Hjūstoną ir sužaidė 17 rungtynių starto penkete. Vasarą aukštaūgis, laukdamas naujų pasiūlymų, atsisakė padėti Lietuvos rinktinei olimpinėse žaidynėse, bet laiko veltui nešvaistė: su asmeniniu treneriu plušėjo Vankuveryje ir iki galo išsilaižė visas žaizdas. Prieš NBA sezono startą pats krepšininkas prisipažino, kad yra 100 procentų pasveikęs po nugaros traumos ir yra pasiruošęs sugrįžti ant parketo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)