Tad nieko nebestebina, kai mažesnį nei 30 procentų taiklumą iš distancijos demonstruojantis Paolo Banchero vis tiek vidutiniškai išmeta po 4 tritaškius, o tik kone kas ketvirtą trijų taškų vertės bandymą pataikantis Giannis Antetokounmpo paleidžia po beveik 3 tokius šūvius.

Savo ruožtu taiklumu nesiskundžiantis ir neretai net nuo aikštelės logotipo varžovus užklumpantis S. Curry pastarąjį sezoną iš savo mėgstamiausio nuotolio realizavo praktiškai 43 proc. mėginimų.

Keturiskart NBA čempionas, dukart lygos MVP ir sykį naudingiausias finalo serijos žaidėjas 2009-ųjų naujokų biržoje nebuvo tinkamai įvertintas ir tenkinosi tik septintu šaukimu – po Blake'o Griffino, Hasheemo Thabeeto, Jameso Hardeno, Tyreke'o Evanso, Ricky Rubio ir Johny Flynno.

Ne tik „Golden State Warriors“, bet ir visos lygos veidu tapęs gynėjas, pristatydamas apie jį sukurtą dokumentinį filmą „Stephen Curry: Underrated“, dalyvavo laidoje „Hot Ones“, kur valgydamas itin aštrius vištienos sparnelius, atvirai atsakinėjo į karštus klausimus.

Vienas jų – apie šių dienų ir 1990-ųjų, kai lygoje žaidė jo tėvas Dellas, didžiausius skirtumus.

„Fiziškumas yra vienas dalykas, apie kurį kalba visi. Anksčiau jie turėjo visas tas kietas pražangas, tai buvo realu. Bet su laiku lyga pristaikė.

Tada – žaidėjų išsidėstymas. Kai žiūri senesnes, 1990-ųjų, rungtynes, atrodo, kad visada mažiausiai 9 žaidėjai yra iki tritaškio linijos, 5-6 iš jų – išvis baudos aikštelėje. Tiesiog skirtingi kryžiukai ir nuliukai, visai kitoks išsidėstymas puolime ir derinių pasirinkimas.

Tėvas man pasakojo istoriją apie vieną pergalingą savo metimą, kurį jis pataikė Niujorko „Madison Square Garden“ arenoje. Kažkas dvigubino jų žaidėją arčiau krepšio, tad šis nusimetė kamuolį šalia ties tritaškiu likusiam visiškai laisvam jam. Aš pasakiau, kad tokio dalyko NBA nėra nutikę gal jau 12 metų. O jis tikino, kad varžovai gerai surotavo gynyboje (šypsosi). Dabar lygoje visi tau geriau jau leis atakuoti iš baudos aikštelės nei iš tritaškio zonos. Krepšinis pasikeitė drastiškai ir aš, akivaizdu, prie to prisidėjau.

Ir trečias dalykas – kontraktai“, – nusijuokė Stephas.

Dešimt sezonų Šarlotės „Hornets“ gretose praleidęs atakuojančio gynėjo pozicijoje žaidęs D. Curry, (beje, 1986 m. pašauktas vienoje naujokų biržoje kartu su Arvydu Saboniu – atitinkamai 15 ir 24), 1994-aisiais buvo pripažintas geriausiu atsarginiu NBA lygos krepšininku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją