Prieš dvikovą praėjusio sezono nugalėtojams iškilmingoje ceremonijoje buvo įteikti čempionų žiedai.

Mike'o Malone'o auklėtiniai praėjusiame sezone pirmą kartą tapo NBA čempionais: finalo serijoje 4-1 įveikta Majamio „Heat“ ekipa. Nugalėtojų gretose – ir administracijoje dirbantys du lietuviai – generalinio vadybininko pavaduotojas Tomas Balčėtis ir skautas Martynas Pocius.

Puikiai čempionatą pradėjo praėjusio sezono finalo serijos MVP Nikola Jokičius. Džokerio pravardę turintis serbas fiksavo trigubą dublį – pelnė 29 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Pralaimėjusių gretose 38-erių LeBronas Jamesas pelnė 21 tašką ir atkovojo 8 kamuolius. 2003-aisiais lygoje debiutavęs L. Jamesas šį rudenį pradėjo savo 21-ąjį sezoną.

„Nuggets“: Nikola Jokič 29, Jamal Murray 21, Kentavious Caldwell-Pope'as 20, Aaronas Gordonas 15 taškų.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 21, Taureanas Prince'as 18, Anthony Davisas 17, Austinas Reavesas 14 taškų.

Nikola Jokič, Anthony Davis

Kitose rungtynėse San Francisko „Golden State Warriors“ namų arenoje 104:108 (28:28, 18:33, 40:19, 18:28) nusileido Finikso „Suns“ krepšininkams.

„GSW“: Stephenas Curry 27, Klay Thompsonas 15, Chrisas Paulas 14, Jonathan Kuminga 12 taškų.

„Suns“: Devinas Bookeris 32, Kevinas Durantas 18, Joshas Okogie 17, Ericas Gordonas 10 taškų.

Tai bus jau 20-asis sezonas, kai kautynes dėl pajėgiausios planetos komandos vardo (NBA čempionai save pasiskelbia ir pasaulio čempionais) pradeda 30 komandų.

Tiesa, viena naujovė visgi įvesta: į reguliarųjį 82-ejų rungtynių maratoną bus integruotas ir papildomas turnyras, kuriame ekipos rungsis pagal taurės varžybų formatą – visos lygos klubai padalinti į šešias grupes (po tris – Rytuose ir Vakaruose) jose sužais tarpusavyje, o į turnyro atkrintamąsias pateks tik grupių nugalėtojai ir du geriausi antrąsias vietas užėmę kolektyvai.

Ketvirtfinalius priims namų aikštelės pranašumą iškovosiančios komandos, o pusfinaliai ir finalas gruodžio 7-9 dienomis kelsis į Las Vegasą.

Visi rezultatai, išskyrus finalo, įsiskaičiuos ir į bendrą ekipų NBA reguliariojo sezono kraitį. Kaip jau tapo įprasta, po 82 turų užvirs įkrintamosios varžybos, kuriose dėl paskutinių dviejų laisvų vietų Rytų ir Vakarų konferencijų atkrintamųjų aštuntukuose susigrums 7-10 pozicijose likę klubai.

Šiemet NBA lygoje išvysime ir tris Lietuvos krepšininkus – savo vardą už Atlanto jau įtvirtinusius Domantą Sabonį ir Joną Valančiūną bei lygos naujoką 21-erių metų Ąžuolą Tubelį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją