Kaip skelbia „The Athletic“ reporteris Shamsas Charania, įžaidėjas su Masačiusetso valstijos klubu susitarė dėl ketverių metų 141 milijono JAV dolerių vertės kontrakto. Žinia apie Walkerio atvykimą patvirtino, jog „Celtics“ ruošiasi atsisveikinti su Kyrie Irvingu, atstovavusiu Bostono komandai pastaruosius du sezonus.

2011-ais metais NCAA čempionu su Konektikuto universitetu tapęs Kemba pastaruosius trejus metus iš eilės buvo išrinktas į NBA Visų žvaigždžių rungtynes. Visą savo karjerą Šarlotės klube praleidęs krepšininkas per aštuonis sužaistus sezonus tik du kartus pateko į atkrintamąsias varžybas bei abu sykius buvo priverstas pripažinti varžovų pranašumą jau pirmajame etape.

2018-19 metų pirmenybės tapo kol kas geriausiu Walkerio karjeros sezonu. Per rungtynes gynėjas vidutiniškai rinko po 25,6 taško, 4,4 atkovoto kamuolio ir 5,9 rezultatyvaus perdavimo. Įspūdingiausiu jo individualiu pasirodymu tapo rungtynės prieš Filadelfijos „76ers“, kuriose įžaidėjas pelnė net 60 taškų.

Skelbiama, jog Šarlotę paliekantis krepšininkas tokį sprendimą priėmė vedamas noro turėti geresnes galimybes kovoti dėl pergalių bei rungtyniauti su talentingesniais komandos draugais. Pats Walkeris jau informavo Michealo Jordano valdomą klubą apie savo išvykimą.

Bostono komanda savo sudėtyje turi dar vieną laisvuoju agentu tapsiantį įžaidėją – Terry Rozier. Spekuliuojama, jog Walkerio įsigijimas suteiks „Celtics“ galimybę atsisveikinti su vietos startiniame penketuke norinčiu krepšininku.

Per savo karjerą Walkeris tapo rezultatyviausiu visų laikų „Hornets“ klubo krepšininku ir palieka komandą jai pelnęs 12,009 taškus. ESPN reporteris Adrianas Wojnarowski praneša, jog Šarlotės ekipa sieks pakeisti išvykstantį lyderį jaunesniu ir pigesniu įžaidėju – klubą dominančių kandidatų sąraše yra Elfridas Paytonas, T. J. McConnellas ir Emmanuelis Mudiay.