„Pradėjau krepšinį žaisti būdamas 2 metų. Po 20 metų rungtyniavimo NBA lygoje, viskas, ko išmokau ir patyriau, nešioju su savimi. Su krepšiniu taip ir neatsisveikinau. Fiziškai – taip, tačiau emociškai viskas dar sukasi tik apie tai. Taigi, krepšinis vis dar mano dalis“, – aiškino K. Bryantas.

Krepšininkas teigė, kad svarbu visiems suvokti – ateis pabaiga ir tai yra gerai: „Tikrai labai sunku palikti kažką, kuo gyvenai pusę savo gyvenimo. Svarbu atskirti tai, ką tu darai ir tai, kuo esi“.

Kobe Bryant on if he misses playing in the NBA:

"No, I don't...It's crazy" 👀 pic.twitter.com/5J4wVEd91F— FootBasket.com (@FootBasket) April 24, 2017

Vienas geriausių visų laikų krepšininkų šiuo metu mėgina savo jėgas kine. Pirmasis K. Bryanto projektas – trumpametražis animacinis filmas „Brangus krepšinis“ („Dear Basketball“).

6 minučių trukmės filmukas yra animacinė K. Bryanto poemos adaptacija, kurią jis parašė nusprendęs baigti krepšininko karjerą. Čia jis pasakoja savo istoriją, kaip beprotiškai pamilo šį žaidimą.

Iš karto po mokyklos NBA duris pravėręs K. Bryantas per 20 metų lygoje su „Lakers“ laimėjo 5 čempiono titulus, 18-a kartų dalyvavo NBA visų žvaigždžių rungtynėse, 15-a kartų buvo rinktas į simbolinį geriausią NBA starto penketą. 2008 metais jis tapo naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju (MVP).