Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje rungtyniaujantis Jonesas visus ketverius Hjustone praleistus metus konkuravo dėl žaidybinio laiko su Kinijos CBA lygoje šiuo metu rungtyniaujančiu Donatu Motiejūnu. Abu krepšininkai prie „Rockets“ prisijungė 2012-ais, o klubą paliko 2016-ais metais.

Per šiuos keturis sezonus Jonesas Teksase sužaidė 178 rungtynes, iš kurių 106 pradėjo komandos starto penkete. Tuo pačiu laikotarpiu D-Mo aikštėje pasirodė 214 kartų, 101 susitikimą pradėdamas nuo pirmųjų minučių.

Savotiškais likimo broliais tapusių krepšininkų keliai susikirto ir antroje 2016-17 metų sezono pusėje. Jonesas tų metų pirmenybių išvakarėse pasirašė sutartį su Naujojo Orleano „Pelicans“ klubu, į kurį po naujųjų metų atvyko ir Motiejūnas.

Į „Rockets“ grįžtantis žaidėjas šiais metais rungtyniavo NBA dukterinėje G-Lygoje, kurioje atstovavo Erio „BayHawks“ klubui. Žemesnio pajėgumo lygoje Jonesas demonstravo įspūdingą statistiką ir per rungtynes rinko po 23,5 taško, 9,6 atkovoto kamuolio ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo, iš toli atakuodamas 38 procentų taiklumu.

Hjustono klubas tą pačią dieną sukirto rankomis ir su dar vienu G-Lygos krepšininku – pirmąjį profesionalų sezoną savo karjeroje žaidžiančiu Chrisu Chiozza. Rungtyniaudamas „Capital City Go-Go“ ekipoje Floridos universitete studijavęs gynėjas pasižymėjo 13,1 taško ir 6,8 rezultatyvaus perdavimo vidurkiais.

Šis dvigubas žingsnis leido „Rockets“ pasiekti lygos reikalaujamą 14 žaidėjų ribą. Praėjus dešimčiai dienų teksasiečiai galės pasiūlyti krepšininkams po antrą 10 dienų kontraktą, o jam pasibaigus privalės pasirašyti su žaidėjais sutartis iki sezono pabaigos arba leisti jiems vėl tapti laisvaisiais agentais.