Geriausia NBA reguliariojo sezono ekipa Milvokio „Bucks“ konferencijos pusfinalio serijoje Majamio „Heat“ krepšininkams nusileido 1-4.

Lemiamu tapo penktasis serijos mačas, kurį dėl ankstesnėse rungtynėse patirtos čiurnos traumos G. Antetokounmpo turėjo praleisti, o „Bucks“ neprilygo oponentams 94:103 (28:19, 18:33, 21:19, 30:29).

Tuo pačiu buvo patvirtinta iki šiol nesulaužyta NBA „taisyklė“, kad serijos pradžioje 0-3 atsiliekanti komanda nesugeba išsikapstyti iš duobės ir į kitą etapą visuomet praleidžia varžovus.

Nors susitikimo pradžioje „Bucks“ ryžtingai išsiveržė į priekį 28:15, kiek vėliau Milvokio atstovai praleido „Heat” spurtą 9:30 ir prarado iniciatyvą, o antroje mačo pusėje Majamio ekipa žaidė šaltakraujiškiau.

Reguliariajame sezone „Heat“ užėmė vos 5-ąją poziciją. Tai – žemiausią reitingą prieš atkrintąmasias turėjusi komanda, prasibrovusi į Rytų konferencijos finalą po 1999-ųjų sensacijos, kai tokį žygį surengė vos 8-oje vietoje buvusi Niujorko „Knicks”.

Apskritai nuo 2005-ųjų „Heat“ į konferencijos finalą patenka jau septintą kartą – dažniausiai per šį laikotarpį tarp visų Rytų ekipų.

Tai padaryti „Heat“ atstovams nesukliudė ir 22 rungtynėse padarytos klaidos. 5 kamuolius prarado ir Majamio ekipos lyderis Jimmy Butleris, susitikimą baigęs su 17 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 6 rezultatyviais perdavimais. 17 taškų pridėjo ir Goranas Dragičius, 16 – Jae Crowderis, 14 – Tyleris Herro, 13 – Bamas Adebayo.

Milvokio ekipai 23 taškus surinko Khrisas Middletonas, 17 – Giannį starto penkete pakeitęs Donte DiVincenzo, 15 (14 atk. kam.) – Brookas Lopezas.

„Mes labai giliai gerbiame varžovų klubą. Ir gaila, kad šiose rungtynėse negalėjo dalyvauti Giannnis“, – po rungtynių kalbėjo „Heat“ treneris Erikas Spoelstra.

„Aš tikrai labai norėjau žaisti. Visi žino, kad aš labai norėjau žaisti. Treneris, komandos draugai. Bet prieš rungtynes organizacija nusprendė nerizikuoti mano sveikata“, – pripažino pats G. Antetokounmpo, dėl kurio ateities Milvokyje kyla vis daugiau klausimų.

Pažymėtina, kad iš karto po šių rungtynių apie karjeros pabaigą paskelbė „Bucks“ puolėjas Marvinas Williamsas. 34-erių krepšininkas NBA lygoje žaidė nuo 2005-ųjų.

39-erių veteranas Kyle'as Korveris taip pat svarsto apie galimą pasitraukimą, tačiau prieš priimdamas galutinį sprendimą dar žada „pasitarti su šeima“.

Į konferencijos finalą iškopusi „Heat“ ekipa jame susirems su Bostono „Celtics“ arba čempionų titulą ginančiais Toronto „Raptors“ krepšininkais. Kol kas toje serijoje „Celtics“ pirmauja 3-2.

Rajonas Rondo, LeBronas Jamesas, Kyle'as Kuzma

Tuo metu Vakarų konferencijos pusfinalyje Los Andželo „Lakers“ 112:102 (32:33, 29:31, 21:18, 30:20) pranoko Hjustono „Rockets” ir persvėrė serijos iki keturių pergalių rezultatą – 2-1.

Ilgą laiką abi ekipos žegė koja kojon, bet ketvirtajame kėlinyje „Lakers“ spurtavo 10:0 ir atitrūko.

„Lakers“ superžvaigždė LeBronas Jamesas tapo NBA rekordininku pagal NBA lygos atkrintamosiose varžybose iškovotas pergales, kurių savo sąskaitoje jau turi 162. Jis pralenkė kitą buvusį „Lakers“ krepšininką Dereką Fisherį (161).

Būtent L. Jamesas su 36 taškais (9/14 dvit., 4/9 trit.) tapo rezultatyviausiu mačo žaidėju. Anthony Davisas pridėjo 26 taškus ir 15 aktovotų kamuolių, itin sėkmingai ketvirtame kėlinyje žaidusio Rajono Rondo sąskaitoje – 21 taškas ir 9 atkovoti kamuoliai.

Pralaimėjusiems Jamesas Hardenas surinko 33 (9 atk. kam., 9 rez. perd.), Russellas Westbrookas – 30, Jeffas Greenas – 16 taškų.

Primename, kad kitame Vakarų konferencijos pusfinalyje Los Andželo „Clippers“ 2-1 pirmauja prieš Denverio „Nuggets“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)