Nepaisant to, jog bendražygiai ir NBA apžvalgininkai užstojo D. Greeną, akcentuodami paties D. Sabonio elgesį, NBA šį epizodą įvertino kaip nesportinį.

O skyrusi vienerių rungtynių diskvalifikaciją D. Greenui paaiškino atsižvelgusi ir į veterano reputaciją, kurią formavo ne vienas panašaus pobūdžio incidentas.

33-ejų gynybos specialistas negalės žaisti ankstų penktadienio rytą Lietuvos laiku vyksiančioje trečiojoje serijos su „Kings“ akistatoje.

Tiesa, klaustukų yra ir ties D. Sabonio pavarde – lietuvio klubas skelbia, jog dėl krūtinkaulio sumušimo jo galimybės išbėgti ant parketo dar bus įvertintos prieš rungtynes.

Sakramento atstovai pirmauja 2-0, bet dabar komandos keliasi į titulą ginančių NBA čempionų namus San Fransiske.

Primename, kad antrąsias serijos rungtynes „Kings“ laimėjo 114:106, o svečiai mačą baigė be ketvirtame kėlinyje iš aikštės pašalinto D. Greeno.

Kovodamas dėl kamuolio puolime ant parketo parkritęs D. Sabonis rankomis griebė šalia jo buvusiam D. Greenui už čiurnos. „Warriors“ puolėjui tai nepatiko, ir jis užlipo gulinčiam lietuviui ant krūtinės bei visu svoriu nuo jos atsispyrė.

Teisėjų brigada, kurioje darbavosi ir Kaune gimęs Gediminas Petraitis, iškart sustabdė mačą ir po vaizdo peržiūros nubaudė abu incidento dalyvius: D. Saboniui buvo skirta techninė, o D. Greenui – diskvalifikacinė pražanga.

Kitame Vakarų ketvirtfinalyje Finikso „Suns“ atsigriebė po nesėkmingo starto ir namuose 123:109 (24:29, 35:30, 33:28, 31:22) įveikė Los Andželo „Clippers“, išlygindami bendrą rezultatą (1-1).

Šįkart svečiams nebeužteko dviese daugiau nei pusę komandos taškų surinkusio dueto pastangų: Kawhi Leonardas pelnė 31, Russellas Westbrookas – 28 taškus.

Juos nustelbė Devinas Bookeris, atsakęs 38 taškais ir 9 rezultatyviais perdavimais, Kevinas Durantas pridėjo 25 taškus.

Lygybė grįžo ir Rytų konferencijos poroje, kurią sudaro Niujorko „Knicks“ bei Klivlando „Cavaliers“. Pastaroji komanda antrąją dvikovą savoje arenoje laimėjo 107:90 (25:22, 34:17, 23:21, 25:30).

32 taškais nugalėtojus į priekį vedė Dariusas Garlandas, „Knicks“ rezultatyviausias buvo Juliusas Randle‘as – 22 taškai.

Tuo metu vicečempionai Bostono „Celtics“ namuose vėl pranoko Atlantos „Hawks“ 119:106 (28:25, 33:24, 29:32, 29:25) ir serijoje pirmauja jau 2-0.

29 taškus pelniusiam ir 10 atšokusių kamuolių sugriebusiam „Celtics“ lyderiui Jaysonui Tatumui šįsyk geriausiai talkino 26 taškus pasiūlęs Derrickas White‘as.

„Hawks“ gretose 29 taškus pykštelėjo Dejounte Murray, 24 – Trae Youngas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)