Kai pirmojo kėlinio viduryje „kariai“ net puspenktos minutės negalėjo pelnyti nė taško, tuo pasinaudoję „Spurs“ žaidėjai galingai spurtavo ir įgijo galingą persvarą (31:12). Visgi šaltas dušas pabudino miegantį žvėrį, kuris per kitus tris kėlinius parodė visišką kitą savo veidą.

4, 11 ir 14 – tokiais skirtumais pamažu įsibėgėję „Warriors“ krepšininkai laimėjo paskutinius tris ketvirčius ir iš Teksaso išsivežė užtikrintą pergalę.

Svečių iš Ouklando turėtą 21 taško pranašumą likus žaisti 19 sek. taikliu baudos metimu iki 20-ies suapvalino Brandonas Paulas.

„Mes su Durantu ant suolelio kalbėjomės, kad labai sunku, kai vis dar yra lapkričio pradžia, bet tu jau lauki balandžio, gegužės ir birželio, – prisipažino Stephenas Curry. – Tačiau per pastaruosius jau spėjome suprasti, ko reikia, kad laimėtume čempionatą, todėl nuskambės kaip klišė, bet kiekvienose rungtynėse galima išmokti kažko naujo apie save ir tęsti gerųjų savybių ugdymą, kad sezono pabaigoje atsidurtum toje pozicijoje.“

Svajokliai S. Curry ir Kevinas Durantas tradiciškai kartu su Klay Thompsonu „Warriors“ gretose sudarė rezultatyviausiųjų trejetuką, o „Spurs“ klubą į priekį tempė puikią formą demonstruojantis LaMarcusas Aldridge'as.

„Lamarcusas buvo nuostabus, – dvigubą dublį surinkusiam auklėtiniui pagyrų negailėjo Greggas Popovichius, kuris buvo išvarytas iš aikštės ir mačo pabaigą buvo priverstas užbaigti iš rūbinės.

– Jis buvo nuostabus visose rungtynėse iki šiol. Jo atkaklumas, jo kova, jo susikaupimas buvo neprilygstama. Jis atliko puikų darbą.“

Praėjusio sezono Vakarų konferencijos finalo dalyvių akistatoje dalyvauti negalėjo po traumų vis dar atsigaunantys Kawhi Leonardas ir Tony Parkeris.


„Spurs“: LaMarcusas Aldridge'as 24 (8/22 metimai iš žaidimo, 10 atk. kam.), Kyle'as Andersonas 16 (7 atk. kam.), Paulas Gasolis 11 (6 atk. kam.), Rudy Gay 9 taškai.

„Warriors“: Klay Thompsonas 27 (5/8 trit.), Kevinas Durantas 24 (8 atk. kam., 5 rez. perd., 3 blk.), Stephenas Curry 21 (8 atk. kam., 4 rez. perd., 3 per. kam.), Draymondas Greenas 16 taškų (7 rez. perd.).