Su Jeruzalės „Hapoel“ Izraelio čempionato finale Haifos „Maccabi“ krepšininkus įveikęs A. Stoudemire'as džiaugėsi tokia sezono pabaiga: „Jausmas išties puikus – po ilgo sezono kėlėme į viršų čempionų trofėjų“.

Nesunkiai prie žydų kultūros ir religijos ypatumų prisitaikęs amerikietis tvirtino, kad jam patiko gyventi Izraelyje ir jis netgi pateikė prašymą šios šalies pilietybei gauti. Tiesa, galbūt puolėjas turėtų pretenzijų treneriui Simone Pianigianiui.

Visą sezoną A. Stoudemire'as kalbėjo apie tai, kad trenerių štabas turėtų jį labiau išnaudoti puolant, tačiau to niekada nenutiko. Šeštojo žaidėjo vaidmenį gavęs krepšininkas vidutiniškai per 23 minutes aikštėje pelnė 9,9 taško ir atkovojo 5,9 kamuolio.

Veteranas kalbėjo, kad jam prieš akis yra trys variantai, ką veikti toliau. „Pirmus metus čia laimėti čempiono titulą yra gerai, galėčiau baigti karjerą būdamas čempionu, – pasakojo niekada NBA finaluose nežaidęs A. Stoudemire'as. – Kitas variantas – žaisti NBA komandoje, kuriai reikia aukštos klasės veterano. Arba galėčiau grįžti į Izraelį ir mėginti apginti titulą. Tai mano trys galimybės“.

„Knicks“ ekipai reikia patyrusio aukštaūgio ant atsarginių suolo, kuris galėtų duoti ne vieną patarimą Kristapui Porzingiui, Willy Hernangomezui ir Mindaugui Kuzminskui.

A. Stoudemire'as vilkėjo „Knicks“ aprangą 2010–2015 metais ir netgi buvo svarbi Philo Jacksono pritaikyto vadinamojo „trikampio“ taktikos dalis. Krepšininkas palaiko gerus santykius su „Knicks“ savininku Jamesu Dolanu.

„Kol kas su jais dar apie tai nekalbėjau, tačiau esu pačios geriausios nuomonės apie Niujorko klubo organizaciją. Girdėjau visokių istorijų apie Carmelo Anthony, tačiau visuomet tikėjau komanda. Praėjusį sezoną nepasisekė, tačiau greitai ji turėtų žengti sėkmės keliu“, – komentavo jis.

Dvejų metų sutartį su „Hapoel“ pasirašęs A. Stoudemire'as sustabdė savo kaip dalinio savininko veiklą, kad galėtų žaisti. Ne viskas ėjosi kaip sviestu patepta – amerikietis dažnai kliuvo vietos teisėjams dėl taisyklių pažeidimų, ypač „žingsniavimo“.

Europos taurės turnyre puolėjas vidutiniškai pelnė po 13 taškų ir padėjo ekipai prasibrauti į finalo ketvertą. Tel Avive vykusiose Visų žvaigždžių rungtynėse jis tapo naudingiausiu žaidėju (MVP).

Į Šventąją žemę jis atsigabeno savo žmoną ir vaikus. „Laikausi Mozės įsakų, man artimi šios šalies kultūra ir papročiai. Jaučiausi išties gerai“, – tikino jis. Jeruzalės komanda lauktų jo išskėstomis rankomis ir kitą sezoną, bet ar veteranas nesusivilios dar vienu šansu pakovoti dėl taip trokštamo NBA čempiono titulo?