29-erių metų 208 cm ūgio puolėją E. Ilyasovą Filadelfijos „76ers“ klubas išsiuntė į Atlantos „Hawks“.

Mainais į tai Filadelfijos klubas iš Atlantos gauna dėl nuolatinių traumų vis dar nerungtyniaujantį brazilų aukštaūgį Tiago Splitterį ir du NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimus.

Apsistoti kurioje nors komandoje ilgesniam laikui E. Ilyasovai jau kurį laiką nepavyksta. Per pastaruosius dvejus metus puolėjas keliauja iš vienos komandos į kitą ir Atlanta bus jau šeštoji jo stotelė. Iš Milvokio „Bucks“ jis kėlėsi į Detroito „Pistons“, iš Detroito – į Orlando „Magic“, iš Orlando – į Oklahomos „Thunder“, o pastaroji ekipa lapkričio pradžioje E. Ilyasovą išsiuntė į Filadelfiją.

Šį sezoną E. Ilyasova per 56 sužaistas rungtynes vidutiniškai pelnė po 14,8 taško ir atkovojo po 5,6 atšokusio kamuolio.

Tuo metu veteranas T. Splitteris NBA rungtynes paskutinį kartą žaidė daugiau nei prieš metus. 31-erių metų 211 cm ūgio vidurio puolėjas dabar iš rikiuotės yra iškritęs dėl dešinės blauzdos traumos.
Hollisas Thompsonas (dešinėje)

Veiksmų pastarąją naktį ėmėsi ir Naujojo Orleano „Pelicans“ komanda, kuriai atstovauja Donatas Motiejūnas.

Paskelbta, kad norėdamas užkamšyti sudėties spragas, komandoje atsiradusias po dvišalių mainų su Sakramento „Kings“, klubas pasirašė bandomąją sutartį su 25-erių metų 203 cm ūgio Hollisu Thompsonu, žaidžiančiu atakuojančiojo gynėjo pozicijoje.

Tiesa, krepšininkas dar turės įrodyti savo vertę ekipos treneriams – su juo pradžiai sudaryta 10-ies dienų trukmės sutartis.

Gynėjo „Pelicans“ prireikė, kai mainais į aukštaūgį DeMarcusą Cousiną iš Naujojo Orleano į „Kings“ išvyko net trys šioje pozicijoje žaidžiantys krepšininkai – Buddy Hieldas, Langstonas Galloway ir Tyreke'as Evansas.

H. Thompsonas NBA lygoje yra žaidęs 2013-2017 m., kai atstovavo „76ers“. Pastaruoju metu jis rungtyniavo NBA Plėtojimosi lygoje, Ostino „Spurs“ gretose.