Tarp trenerio Odedo Kattasho auklėtinių tikrai nebus po kelio raiščių traumos sveikstančio Izraelio aukštaūgio Romano Sorkino, kuris šiame sezone fiksuoja 7,5 taško ir 3,6 atkovoto kamuolio statistiką.

Abejojama ir dėl jo tautiečio Tamiro Blatto galimybių ketvirtadienį išbėgti ant parketo. 26-erių krepšininkas prieš praėjusio pirmadienio Izraelio čempionato rungtynes taip pat pajuto kelio skausmus ir jose nežaidė.

Gynėjo vidurkiai Eurolygoje – 7,2 taško ir 4,8 rezultatyvaus perdavimo.

Beje, ketvirtadienio rungtynės gali būti įsimintinos kitam Izraelio krepšininkui Johnui DiBartolomeo. 32-ejų gynėjas yra pataikęs 62 baudų metimus iš eilės, tai – antra pagal ilgį serija Eurolygos istorijoje. Iki Kevino Punterio, nesuklydusio 69 sykius paeiliui, J. DiBartolomeo trūksta 7 tikslių metimų.

Šia prasme išsiskiria ir buvęs „Maccabi“, o dabar „Žalgirio“ gynėjas Keenanas Evansas, kurio ranka prie baudų metimų linijos nesudrebėjo jau 27 kartus iš eilės.


Pirmo rato susitikimą Kaune praėjusių metų pabaigoje, tapusį paskutiniu ligtoliniam „Žalgirio“ treneriui Kaziui Maksvyčiui, „Maccabi“ laimėjo 78:70. Tuomet karjeros rezultatyvumo rekordą Eurolygoje fiksavo vidurio puolėjas Joshas Nebo, į buvusios komandos krepšį sumetęs 22 taškus.

Tarpusavio susitikimuose pasiektomis pergalėmis Tel Avivo klubas kauniečius lenkia dvigubai: atitinkamai 24 ir 12.

Paskutinį kartą įveikti žydus išvykoje „Žalgiriui“ buvo pavykę prieš penkerius metus. Tiesa, šįsyk dėl karo Izraelyje susitikimas vyks neutralioje teritorijoje – Serbijos sostinėje Belgrade.

Ketvirtadienio mačas prasidės 21.05 val. Lietuvos laiku.

„Maccabi“ turnyro lentelėje užima devintą (14/13), „Žalgiris“ – 14-ą (11/16) poziciją.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją