Pirmoji #RetroŽalgiris laida nutiesia istorinį tiltą tarp penktadienį Kaune vyksiančių Eurolygos rungtynių ir prieš beveik vienuolika metų vykusio žalgiriečių ir Katalonijos klubo susirėmimo Barselonoje. Tąsyk, 2004-ųjų metų lapkričio 25-ąją dieną „Žalgiris“ įveikė varžovus jų žiūrovų akivaizdoje 102:98.

„Kiek pamenu tą susitikimą, o jis buvo taip seniai, po tų rungtynių dar nesupratau, ką man pavyko asmeniškai padaryti. Kaip bebūtų pergalė buvo labai saldi, nes nebuvome favoritai ir sudėtyje buvome tik 5-6 pagrindiniai žaidėjai“, – prisiminimais #RetroŽalgiris laidos metu dalinosi rungtynėse Barselonoje tikrą šou surengęs Vidas Ginevičius.

Įsimintinose rungtynėse V. Ginevičius, kuris šiuo metu dirba Kauno „Žalgirio-2“ ekipoje, į varžovų krepšį įmėtė 24 taškus, pataikydamas visus keturis dvitaškius bei po keturis iš penkių baudų metimų ir tritaškių. Toks pasirodymas buvo geriausias mače Kauno komandoje, o tuometinio Kauno ekipos įžaidėjo tritaškis bei perimtas kamuolys susitikimo pabaigoje padėjo įtvirtinti pergalę bei atlaikyti lemiamą katalonų spurtą.

Dar sykį peržiūrėjęs minėtus epizodus, jau planšetinio kompiuterio ekrane #RetroŽalgiris laidos metu, V. Ginevičius prisipažino – rungtynės Ispanijoje visam gyvenimui tapo ryškiausiu įrašu jo kaip profesionalaus krepšininko karjeroje.

„Kaip viską vėliau parodė tolimesni sezonai, rungtynės Barselonoje buvo geriausios mano karjeroje. Aišku, gaila, bet, manau, vis tiek susitikimas buvo įspūdingas. Tai tikrai malonu prisiminti“, - asmeninį pasirodymą prieš katalonų ekipą įvertino kaunietis.

Tiesa, po neužmirštamų rungtynių iki šiol tęsiasi „barseloniškas“ prakeiksmas – Kauno klubas katalonams pralaimėjo jau 13 tarpusavio dvikovų iš eilės. Keturis sezonus „Žalgiryje“ rungtyniavęs V. Ginevičius mano, kad jau rungtynėse penktadienį žalgiriečiai turi galimybes nutraukti ilgą pralaimėjimų seriją.

„Pirmiausiai – šiais metais „Žalgiris“ demonstruoja tikrą komandinį krepšinį. Manau, kad pagaliau tas prakeiksmas gali būti įveiktas“, – apie būsimą Eurolygos mačą penktadienį kalbėjo V.Ginevičius.

#RetroŽalgiris laidos metus išvysite ir autentiškus rungtynių Barselonoje momentus bei visą pašnekovo pasakojimą apie vienuolika metų skaičiuojantį įspūdingą žalgiriečių pasirodymą Ispanijoje.