Dešimties komandų B grupėje panevėžiečiai praėjusią savaitę Graikijoje, Salonikuose 60:69 nusileido „Aris“ ekipai, o sekmadienį Betsafe-LKL fronte suklupo Kėdainiuose (94:106).

Kitas varžovas – į Panevėžį atvykstantis Ulmo „Ratiopharm“ klubas. Vokietijos čempionai Europos Taurėje pasiekė aštuonias pergales iš vienuolikos galimų ir rikiuojasi ketvirtoje grupės vietoje, Panevėžio ekipa tuo tarpu užima šeštą poziciją.

Pirmasis tarpusavio mačas Ulme baigėsi šeimininkų pergale 99:74.

Pergalės ir pasiekimai

Vokietijos mastais nedideliame Ulmo mieste įsikūręs „ratiopharm“ klubas savo istoriją skaičiuoja nuo 2001 m. Po penkerių metų komanda iškopė į aukščiausią Vokietijos lygą, o dar po penkmečio Ulme duris atvėrė nauja „Ratiopharm“ arena, talpinanti kiek daugiau nei šešis tūkstančius žiūrovų.

Daugiau nei dvidešimtmetį egzistuojantis klubas yra dukart iškovojęs Vokietijos pirmenybių sidabro medalius, o praėjusiame sezone į šalies krepšinio istoriją įsirašė auksinėmis raidėmis – tapo lygos čempionu. Didžiuotis organizacija gali ir savo sistema: Ulme prieš pora metų atidaryta daugiau nei dvidešimt milijonų eurų kainavusi bazė, kurioje tobulėjantys žaidėjai pakelia sparnus į NBA, Eurolygą ir kitus pajėgius turnyrus.

Vokietijos ekipa Europos Taurėje pradėjo jau vienuoliktą savo sezoną. Per tą laiką Ulmo klubas jau penkis sykius spėjo sužaisti ir su panevėžiečiais, kuriems pavyko laimėti trejas tarpusavio rungtynes. Pastaruosius dvejus metus „ratiopharm“ pasiekė turnyro ketvirtfinalį, o šį sezoną neretai klubas įvardijamas ir kaip vienas favoritų kovoje dėl titulo.

Pagrindiniai vedliai

Jau pernai į savę dėmesį atkreipęs Juanas Nunezas vasarą buvo svarbi Ispanijos rinktinės dalis, o šį sezoną 19-metis ispanas yra vienas lygos lyderių rezultatyvių perdavimų grafoje (vid. po 5,7) ir turi dar svarbesnį vaidmenį bei kelia savo akcijas 2024 m. NBA Naujokų biržoje, kur, tikėtina, Nunezas bus pašauktas pirmajame rate.

Pagrindiniai komandos lyderiai – pastaruosius 2-3 sezonus NBA aplinkoje buvę Dakota Mathias, L.J. Figueroa ir antras naudingiausias Europos Taurės žaidėjas Trevionas Williamsas (vid. po 14,6 tšk., 12 atk. kam. ir 22,8 naud. bal.).

Į Belgrado „Crvena Zvezda“ klubą išvykusį Yago dos Santosą pakeitė kitas brazilas, Europoje karjerą pradedantis Georginho, o Vokietijos pirmenybėse gerą formą demonstruoja vietinis Karimas Jallowas, anksčiau ketverius metus atstovavęs Miuncheno „Bayern“ ekipai.

Sėkmingi treneriai

Tęstinumu visais klausimais pasižyminčiam Ulmo klubui kol kas yra vadovavę vos penki skirtingi strategai, o 2011-19 m. vyr. treneriu dirbęs Thorstenas Leibenathas tęsia darbus klubo sporto direktoriaus pozicijoje.

Vėliau prie komandos vairo stojo Jaka Lakovičius, praėjusį sezoną atvedęs Las Palmo „Gran Canaria“ ekipą į Europos Taurės čempionų sostą. Slovėnas Ulmo ekipos vairą 2022 m. birželį perdavė Vokietijos pilietybę turinčiam slovakui Antonui Gavelui, kuris prieš tai tris sezonus vadovavo „ratiopharm“ dubleriams (Veisenhorno „OrangeAcademy“).

Anksčiau gynėjo pozicijoje rungtyniavęs Gavelas penkis sezonus praleido Eurolygoje atstovaudamas Bambergo „Brose“ ir Miuncheno „Bayern“ klubams, o su pastaruoju 2016 m. bei 2017 m. Europos taurės turnyruose svečiavosi ir Panevėžyje.



Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją