Po keliolikos metų pertraukos jau su trenerio kostiumu į „Fenerbahče“ rūbinę įžengęs 47-erių lietuvis nuvedė Turkijos ekipą (7/7) į pergalę prieš Eurolygos stipriausių ketverte žengiantį „Monaco“ (8/6).

Namuose žaidusi „Fenerbahče“ laimėjo rezultatu 86:74 (24:21, 22:24, 22:12, 18:17).

Š. Jasikevičius naujame poste debiutavo praėjus vos dienai po to, kai atvyko į Stambulą, pakeisdamas atleistą graiką Dimitrį Itoudį.

Po rungtynių duodamas interviu tiesioginiame televizijos eteryje, Šaras pažymėjo, jog tokiomis aplinkybėmis jo užduotis buvo tik netrukdyti komandai ir neišmušti jos iš vėžių.

Kartu su juo prie „Fenerbahče“ trenerių štabo prisijungė ir laiko jau patikrintas asistentas Tomas Masiulis.

„Sveikinu komandą ir sirgalius. Mane labai šiltai sutiko tiek aistruoliai, tiek klubas.

Rungtynes ​​pradėjome su didele energija ir, manau, pirmame kėlinyje buvome labai geri.

Susikūrėme geras progas metimams, o mūsų gretose netrūksta gebančių pataikyti.

Taip pat labai gerai atkovojome kamuolius. Įveikėme finalo ketverto komandą. Dabar reikia judėti į priekį po truputį įvedant naujas idėjas. Perėmiau labai patyrusią ir puikiai valdomą komandą“, – po dvikovos pažymėjo strategas.

Š. Jasikevičius neturės laiko treniruotėms ir didesnėms korekcijoms, nes „Fenerbahče“ jau sekmadienį žais vietiniame fronte prieš „EuroCup“ atstovę Ankaros „Turk Telekom“ ekipą, o trečiadienį Eurolygos 15-ame ture priims Kauno „Žalgirį“.

„Mūsų laukia lygos rungtynės ir tai labai svarbu. Norint, jog Eurolygoje gerai žaistume, turime būti labai geri Turkijos lygoje. Mums tai puiki galimybė dirbti ir tobulėti.

Žvelgiant į priekį, „Žalgiris“ yra atkrintamųjų varžybų komanda ir visada sunku prieš juos žaisti“, – savo buvusią komandą įvertino Š. Jasikevičius.


„Iki šiol dirbau tik su trimis dabartiniais „Fenerbahče“ žaidėjais ( Nigelis Hayesas-Davisas, Nickas Calathesas, Sertačas Šanli).

Man sunku rimtai kažką suteikti komandai per tokį trumpą laiką. Stengiausi per daug kažko nekeisti, nes perėmiau talentingą komandą. Jūs jau žinote (Dimitrio) Itoudžio lygį. Siekiu ir toliau pridėti smulkių detalių neatlikdamas per daug pakeitimų.


Kalbėjome, kad mūsų kova dėl atšokusių kamuolių nėra gera, o varžovai neturi pataikyti daugiau nei mes. Puikiai mačą pradėjo Dyshawnas Pierre, puolime atkovoti kamuoliai leido susikurti antruosius šansus (atkovojo 17 kamuolių puolime ir iš viso laimėjo kovą „po lenta“ 47:28).

Šiuo metu esu pasimetęs. Aš Azijoje ar Europoje? Mes turėjome beprotiškas 24 valandas.

Negaliu pasakyti, kad kažką pakeičiau, tiesiog nenorėjau jiems trukdyti.

Žiūrėsime vaizdo įrašą ir analizuosime. Man prireiks daug laiko, kad galėčiau imtis rimtų pokyčių. Visi mūsų krepšininkai yra labai patyrę žaidėjai, kurie žino skirtingas puolimo ir gynybos schemas, dirbo su daugybe skirtingų trenerių ir stilių. Jie taip pat sugeba prisitaikyti“, – po mačo kalbėjo strategas.

Turkijos didmiestyje penktadienį buvo apstu lietuviškų akcentų: mačui teisėjavo Gytis Vilius, o svečių gretose 25 min. rungtyniavo Donatas Motiejūnas, pelnęs 8 taškus (3/4 dvitaškių, 0/3 tritaškių, 2/2 baudų) ir atkovojęs 3 kamuolius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)