Mačo pradžia Monake – ketvirtadienį, 20 val.

Kitą savaitę reguliarusis sezonas „Žalgiriui“ baigsis akistata su Madrido „Real“.

Norint Kauno ekipai patekti į dešimtuką, būtinos pačių žalgiriečių dvi pergalės bei reikia ne vieno palankaus kitų komandų rezultato, pavyzdžiui, Šarūno Jasikevičiaus vadovaujamos „Fenerbahče“ pergalės prieš tiesioginę „Žalgirio“ konkurentę „Anadolu Efes“.

Plačiau apie tai – šioje publikacijoje: delfi.lt/a/96251113.

Einu į bažnyčią ir uždegu žvakutes. Tai pagrindinis pasirengimas, kai žaidi prieš tokią komandą.
Andrea Trinchieri

Prieš kelionę į Monaką „Žalgirio“ strategas Andrea Trinchieri džiaugėsi, kad komanda šioje sezono stadijoje turi dar vilčių pakovoti dėl vietos dešimtuke.

„Laukia kupina talento praėjusio sezono finalo ketverto komanda. Visada noriu kalbėti apie gerus dalykus. Prieš porą mėnesių mes galvojome, kad turime vilties ir esame kovoje dėl atkrintamųjų.

Sėkmingai išgyvenome paskutines kelerias rungtynes per šias savaites. Tai nuostabu, tai tikrai didelis dalykas.

Mes žinome, kokios sudėtingos laukia rungtynės, turėsime demonstruoti geriausią įmanomą žaidimą tiek puolime, tiek gynyboje, koncentracijos, fiziškumo, emocinio balanso, šaltų galvų prasme.

Mus veda į priekį ir spaudžia gerąja prasme mūsų pasiekimai per pastarąsias kelias savaites“, – teigė A. Trinchieri.

„Nesigilinu į visus įmanomus scenarijus, man nerūpi. 1 proc. ar 0,1 proc. galimybė yra geriau nei nieko“, – pažymėjo strategas, neleidęs žurnalistui užbaigti klausimo apie turnyro lentelės situaciją kovoje dėl 9-10 pozicijų.

„Mano komanda įrodė, kad gali kovoti, žaisti geriausią savo žaidimą. Nuostabu, kad esame dar gyvi šiose lenktynėse.

Tie skaičiai ir matematika – tai kažkieno kito darbas. Žinau, kad turite tai daryti, bet tikrai ne aš. Ar aš galiu pakeisti skaičius? Negaliu jų kontroliuoti, tam nešvaistau savo energijos“, – pažymėjo italas.

„Monaco“ gretose naudingiausias ir rezultatyviausias – Mike'as Jamesas, pelnantis per rungtynes po 18,8 taško ir fiksuojantis 20,1 naudingumo balo.

„Mike'as turi geriausias savybes, geriausią įgūdžių paketą žaisti geriausią krepšinį Eurolygoje. Tą sakiau jau prieš kelerius metus, o ne tada, kai jis tapo visų laikų rezultatyviausiu Eurolygos žaidėju.

Man jis nieko neturi įrodyti, aš žinau, koks jis geras. Pasiekimai yra dalis šio žaidimo, tai yra gerai, bet tai nekeičia, kaip jis žaidžia ir koks jis yra geras ant parketo. Yra daug NBA „Šlovės muziejaus“ narių, kurie neturi jokio titulo. Ar galime sakyti, kad jie nėra tokie geri, nes neturi titulo?

Trofėjai yra ne žaidėjams, o klubams, organizacijoms. Tikiu, kad M. Jamesas yra vienas geriausių. Pirmas, antras ar trečias, tai labai subjektyvu. Jo paketas yra geriausias, jis gali daryti viską“, – apie „Monaco“ lyderį kalbėjo A. Trinchieri, kuris dar neturėjo konkrečių žinių dėl traumą besigydančio Rolando Šmito.

„Jis bando įveikti skausmą. Nežinau (dėl jo), pamatysime, sprendimas bus priimtas prieš rungtynes“, – apie latvį kalbėjo „Žalgirio“ vairininkas.

Jeigu patrauksi savo karius, kad stabdytum vieną žaidėją, atsiras kiti, kurie gali pridaryti bėdų.
Andrea Trinchieri

Strategas nemano, kad yra konkreti gynyba, kuri galėtų pristabdyti „Monaco“ lyderį.

„Mike'as gali atlikti perdavimus, rinkti taškus, atakuoti iš toli. Nemanau, kad yra gynyba, kuri gali jį sustabdyti. Kita vertus, žaisime prieš komandą, kurioje yra ir Elie Okobo, Jordanas Loydas, Johnas Brownas, Jaronas Blossomgame'as, Donatas Motiejūnas, Alpha Diallo.

Tai finalo ketverto komanda. Aišku, Mike'as yra jų lyderis, rezultatyviausias žaidėjas, bet dėmesį telkti tik į jį būtų nuodėmė, nes yra kitų puikių žaidėjų.

„Monaco“ planas yra aiškus, komandoje – didžiulis kiekis talento. Žinoma, Mike'as yra deimantas, bet E. Okobo gali pelnyti daugiau nei 20 taškų, J. Loydas gali rinkti 25-30 taškų. Nemanau, kad yra teisinga prieš klubą, organizaciją išskirti M. Jamesą. Aš jo sirgalius, bet dirbu Eurolygoje du dešimtmečius, puikiai žinau, ką reiškia žaisti prieš tokią komandą“, – tvirtino A. Trinchieri.

Strategas buvo paklaustas, kaip atrodo pasirengimas rungtynėms prieš tokią talentingą komandą.

„Einu į bažnyčią ir uždegu žvakutes. Tai pagrindinis pasirengimas, kai žaidi prieš tokią komandą. Stengiesi padaryti viską, ką gali geriausio.

Kiekvienas pasirinkimas turės pasekmes. Yra kaina, kurią sumokėsi. Jeigu patrauksi savo karius, kad stabdytum vieną žaidėją, atsiras kiti, kurie gali pridaryti bėdų. Turi paruošti subalansuotą rungtynių planą“, - pabrėžė „Žalgirio“ vairininkas.

„Monaco“ nuo sausio 19 d. iškovojo 10 pergalių ir patyrė vos vieną nesėkmę. Žalgiriečius turėtų įkvėpti Milano „Olimpia“ pergalė Monake 98:80 kovo 20-ąją, tai vienintelė Saša Obradovičiaus auklėtinių nesėkmė namų arenoje antrame rate.

Bus papildyta.


Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)