Tuo tarpu ši žinia jaunųjų žalgiriečių komandos vadovams ir treneriams ne tik sukėlė pasididžiavimo ir jų darbo įvertinimo jausmą, bet ir didžiulį galvos skausmą.

„Žygimantui ir mūsų komandai tai milžiniška garbė, bet juk artėja Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato finalai, - DELFI sakė „Žalgirio - A. Sabonio mokyklos“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas. – Pačiam jaunajam krepšininkui mes dar nieko nežadėjome, nes susiduriame su rimta problema“.

P. Motiejūnas neabejoja, kad tokia išvyka Ž. Janavičiui yra svajonės išsipildymas ir galimybė užmegzti reikiamus kontaktus Amerikoje, iš arti pamatyti tenykščio krepšinio virtuvę, dalyvauti bendrose pratybose su Šiaurės Amerikos Nacionalinės krepšinio lygos (NBA) žvaigždėmis, proga užsirekomenduoti NBA skautams.

„Kita vertus, Žygimantas visą sezoną sunkiai dirbo su komanda tam, kad pasiektų NKL lygos finalą. Jaunieji žalgiriečiai iškopė į finalą ir yra turnyro finišo tiesiojoje, - DELFI kontroversišką padėtį aiškino P. Motiejūnas. - Kadangi NKL finalai prasideda balandžio 1 d., ar Ž. Janavičius skris į JAV, kur turėtų būti jau balandžio 6 d., spręsime tik paskutinę minutę, po pirmųjų trejų rungtynių (04.01, 03 ir 05 dienomis - DELFI)“.

„Agentai puikiai padirbėjo reklamuodami Žygimantą, - DELFI sakė „Žalgirio - A. Sabonio mokyklos“ klubo treneris Rimvydas Samulėnas. - Vaikinui tai gal vienintelis šansas gyvenime pamatyti NBA užkulisius, įvertinti kitokią krepšinio mokyklą. Kaip buvęs krepšininkas esu linkęs išleisti pagrindinį komandos įžaidėją į JAV, bet kaip treneris suvokiu, kad jis labai reikalingas komandai NKL finaluose. Teks su klubo vadovybe ir pačiu Žygimantu ieškoti aukso vidurio“.

Tačiau patyręs treneris ir pedagogas R. Samulėnas prisipažino, kad sprendimas, kuris tenkintų abi puses - vargu ar įmanomas.

Pagal „Nike Hoop Summit“ stovyklos Portlendo mieste programą, pasaulio rinktinės laukia susitikimas su JAV studentų lygos (NCAA) žvaigždžių komanda, proga stebėti dvejas NBA rungtynes, meistriškumo ugdymo pratybos su NBA žvaigždėmis (Amare Stoudemire‘u ir kt.).

Be Ž. Janavičiaus (190 cm) pasaulio rinktinę taip pat sudarys: argentinietis Diego Gerbaudo (182 cm, Madrido „Real“ klubas), kanadietis Josephas Devoe (192, „Pickering High School“), ukrainietis Aleksandras Kolčenka (201, „BC Chimik“), nigerietis Emmanuelis Negedu (201, „Brewster Academy“), jamaikietis Samardo Samuelsas (207, „St Benedict High School“), Serge’as Ibaka iš Kongo (210, Ispanijos „CB Hospitalet“ klubas), puertorikietis Angelas Garcia (210, „East Chicago Central High School“), vokietis Timas Ohlbrechtas (213, „Brose Baskets“ klubas), prancūzas Alexis Ajinca (216, „Heyers-Toulon“ klubas) ir serbas Bobanas Marjanovičius (222, „Hemofarm“ klubas).

Pasaulio rinktinę treniruos Australijos rinktinės ir Sidnėjaus „West Sydney Razorbacks“ klubo strategas Robas Beveridge‘as bei serbas Marinas Sedlačekas.

Praėjusiais metais pasaulio rinktinė Memfyje rezultatu 80:100 pralaimėjo varžovams iš JAV. Amerikiečiai tradicinių rungtynių serijoje kol kas pirmauja 8:2.

Krepšininkai iš viso pasaulio savo dvi pergales šventė 1996 m. Šarlotėje (104:96) ir 1998 m. San Antonijuje (104:99). Tąsyk Dirkas Nowitzki pelnė 33 taškus ir atkovojo 14 kamuolių.

70 buvusių JAV ir pasaulio rinktinių mačų dalyvių yra atstovavę NBA klubams, o 40 amerikiečių ir 12 kitų valstybių žaidėjų rungtyniauja NBA ir šį sezoną.

Šie kasmetinės „Hoop Summit“ stovyklos absolventai šiuo metu žaidžia NBA: Darius Songaila („Washington Wizards“) Andrea Bargnani („Toronto Raptors“), Danas Gadzuričius („Milwaukee Bucks“), Yi Jianlianas („Milwaukee Bucks“), Bostjanas Nachbaras („New Jersey Nets“), D. Nowitzki („Dallas Mavericks“), Tony Parkeris („San Antonio Spurs“), Vladimiras Radmanovičius („Los Angeles Lakers“), Sergio Rodriguezas („Portland Trail Blazers“), Mouhamedas Saeras Sene („Seattle SuperSonics“), Louisas Scola („Houston Rockets“) ir Marcusas Vinicius Viera („New Orleans Hornets“).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją