Apie galutinį sprendimą, po susitikimo su Nacionalinės sporto agentūros atstovais ketvirtadienį, papasakojo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Lietuvos krepšinio federacija nusprendė pajėgas ir resursus telkti 2027 metų Europos krepšinio čempionatui Lietuvoje, tačiau teisės šiam renginiui organizuoti kol kas dar neturime.

„Nekeičiame krypties, kurią buvome aptarę ir federacijos vykdomojo komiteto susirinkime – prioritetas bus 2027 metų Europos moterų krepšinio čempionatas. Realiai suprantame, kad finansavimas nebūtų galimas dviem dideliems renginiams“, – 15min.lt teigė M. Balčiūnas.

Skaičiuojama, jog abiejų didžiulių renginių teisės ir organizavimas kainuotų labai panašias sumas – apie 4 milijonus eurų.

LKF generalinis sekretorius ir likęs vykdomasis komitetas nemato didelės pridėtinės vertės rengti olimpinį atrankos turnyrą, o moterų Europos čempionato vertė pasak M. Balčiūno „būtų visai kita“.

Kitų metų liepos mėnesį bus surengti keturi olimpiniai turnyrai, o kiekvieno turnyro nugalėtojas iškovos vieną iš keturių paskutini kelialapių į Paryžiaus olimpines žaidynes, kurios prasidės liepos 26 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)