Ji iškart suprato, kas galėjo nutikti A. Saboniui, ir liepė skubiai skambinti greitosios pagalbos medikams. Jie A. Sabonį pristatė į Kauno klinikų priėmimo skyrių, rašo „Lietuvos žinios“.

Liga progresavo dar ir klinikose. A. Sabonį ištiko klinikinė mirtis. Laimė, tai nutiko medikų akivaizdoje ir žaibiška jų reakcija bei patirtis leido išsaugoti žymaus krepšininko gyvybę.

„Jei Arvydas būtų staiga susirgęs būdamas ne miesto centre arba būtų nuvežtas į kitą ligoninę, dabar kalbėtume ką kita. Arvydui buvo taikytos visos priemonės gyvybei išgelbėti. Tai ir pasiekta“, - dienraštį „Kauno diena“ tikino profesorius R. Žaliūnas.

A. Sabonis privertė krūptelėti ne tik krepšinio pasaulį. Žinia, kad Lietuvos krepšinio legenda antradienį dėl širdies smūgio išvežtas į ligoninę, pateko tarp svarbiausių naujienų įvairiose šalyse.

„Labai džiaugiuosi skaitydamas, kad A. Sabonio sveikatai pavojus nebegresia. Tai gera žinia mums visiems. Linkiu jam kuo greičiau pasveikti“, - tokius žodžius trečiadienį socialiniame tinkle parašė Ispanijos rinktinės lyderis Pau Gasolis.

Vos prieš 10 dienų Kaune per Europos čempionato apdovanojimų iškilmes į simbolinį penketą patekęs ispanas atsiėmė prizą iš A. Sabonio - šio čempionato ambasadoriaus - rankų. Trečiadienį ir medikai, ir pats A. Sabonis buvo nusiteikę optimistiškai - svarbiausia, kad pagalba buvo suteikta laiku ir didelės žalos širdžiai išvengta, informuoja „Lietuvos rytas“.

„Lietuvis pervargo nuo Europos čempionato problemų. Juk A. Sabonis spalio mėnesį turėjo perimti Lietuvos krepšinio federacijos prezidento postą ir norėjo būti visur ir visada. Be to, A. Sabonis buvo čempionato ambasadorius ir pastaruoju metu be poilsio skraidė į daugelį šalių pristatydamas pirmenybes“, - Rusijos portalų straipsnius savo skaitytojams cituoja „Lietuvos rytas“.

Žodžiai „Arvydai, sveik“ skrieja iš viso pasaulio. „Perduokit visiems, kad aš gyvas ir dar gyvensiu“, - trečiadienį sakė A. Sabonis, antradienio vakarą patyręs širdies infarktą ir klinikinę mirtį.

Gerų žinių su nerimu laukė Arvydo gerbėjai - nuo Lietuvos iki Amerikos. Žinia, kad A. Sabonis, treniravęsis jo pavarde pavadintame krepšinio centre, atsidūrė Kauno klinikų reanimacijoje, žaibu apskriejo ne tik Lietuvą. Interneto sporto portalai skubėjo pranešti apie A. Sabonio sveikatos būklę, o Ispanijoje trumpam buvo nutraukta UEFA čempionų lygos futbolo turnyro mačo tiesioginė radijo transliacija, - primena „Kauno diena“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją