„Rytas“ jau šį antradienį išvykoje susitiks su Manresos BAXI ekipa.

„Jau pirmose Top-16 etapo rungtynėse sutinkame grėsmingą varžovą. Manresos komanda paskutines kelerias rungtynes pralaimi keliais taškais pirmaudama tose dvikovose.

Paskutiniame mače po pratęsimo nusileido Malagos „Unicaja“ ekipai, nors pergalė buvo Manresos ekipos rankose. Tai labai intensyviai žaidžianti komanda. Turbūt pirmą kartą šiame sezone sutiksime tokį varžovą, demonstruojantį labai greitą puolimą.

Turėsime išlaukti savo galimybių metimams, bus svarbu stabdyti varžovus net po pelnytų taškų. Šioje vietoje turėsime išlikti kantrūs“, – pastebėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

Manresos ekipa – viena mažiausiai kamuolių atkovojanti ekipa Čempionų lygoje.

„Reikės kovoti dėl atšokusių kamuolių ir ieškoti antrųjų šansų, tačiau tą reikės daryti su protu.

Kas eina kovoti dėl kamuolių, tą ir turi daryti, o tie, kas saugo krepšį, užnugarį, turės likti savo pozicijose. Turime išlaikyti balansą. Po klaidelės ar „lipimo į medį“ negalime skųstis teisėjui, sustoti, nes po 3-4 sekundžių seks dėjimas į mūsų krepšį. Tad turėsime išlikti drausmingi“, – pažymėjo strategas.

Po praėjusią savaitę laimėtos antrosios dvikovos prieš Salonikų PAOK ir patekimo į Top-16 etapą strategas teigė, jog šioje grupėje įmanoma laimėti visas rungtynes, tačiau lygiai taip pat įmanoma ir visas pralaimėti.

„Vienintelis požiūris – rungtynės yra lemiamos. Paskui kitos rungtynės bus lemiamos ir taip toliau.

Neatvažiavome pasižaisti, mes norime laimėti bei šiemet pasiekti daugiau nei pernai“, – tvirtino G. Žibėnas.

Jo auklėtiniai Čempionų lygos H grupėje liko antri, turėjo žaisti papildomą atrankos etapą kovoje dėl vietos Top-16 etape.

„Įkrintamųjų“ serijoje prieš Salonikų PAOK prireikė trejų rungtynių, po kurių džiaugėsi G. Žibėno kompanija, patekusi į Top-16 etapo J grupę.

Čia be Manresos BAXI dar laukia Bonos „Telekom Baskets“ (Vokietija) bei „įkrintamąsias“ laimėjusi Stambulo „Bahčešehir“ (Turkija) ekipa.

Antradienį rungtynės prieš Manresos ekipą prasidės 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją