Net aštuonių vilniečių žaidėjų indėlis į pergalę buvo dviženklis, o rezultatyviausi buvo įprastinis lyderis Marcusas Fosteris ir naujokas Jaime Echenique, sukaupę atitinkamai 18 ir 15 taškų.

Dvigubą dublį – 10 taškų ir 10 rezultatyvių perdavimų – įformino Elvaras Fridrikssonas.

Tiesa, šeimininkai turėjo tik dešimt žaidėjų.

„Benedeko Varadi klausimas gali šiek tiek užsitęsti, nes jis turi išvaržą. Tomas Lekūnas jau sportuoja su komanda, o Justinas Gorhamas yra išvykęs pas šeimą – jam gimė dukrytė. Tikrai prioritetas yra tai, o ne šitos reguliariojo sezono rungtynės.

Mes žinome, kad jis grįš su gera energija ir gera nuotaika bei vėl grius ant kiekvieno to riedančio kamuolio. Būtume labai neteisūs sau ir Justinui, jei būtume jo neišleidę. Čia net nėra ką kalbėti“, – spaudos konferencijoje sakė Giedrius Žibėnas.

Trenerio paprašius patikslinti, ar amerikietis iki sekmadienio mačo Jonavoje spės sugrįžti į Lietuvą, šis meistriškai išlaikė paslaptį.

„Tai tegul Jonava aiškinasi“, – nusišypsojo strategas.

G. Žibėnas pasidžiaugė ir tuo, kad su savo asistentais pasiekė jubiliejinę pergalę.

„Taip, sveikinimai visiems su pergale, bet šį kartą norėtųsi truputį ne apie rungtynes kalbėti. „Ryte“ dažniausiai yra skaičiuojami pralaimėjimai, o aš šiandien kiek kitaip paskaičiuosiu: nuo to laiko, kai „Ryte“ pradėjo dirbti mūsų trenerių štabas, tai yra šimtoji pergalė. Mums – didelis ir smagus skaičius. Įžengėme į tą triženklę karalystę. Tai jau yra kažkas. Didelė šventė mums, nenoriu slėpti.

Labiausiai noriu padėkoti visiems žaidėjams, kurie prie kiekvienos iš jų prisidėjo – pirmame, antrame ar trečiame sezone. Jie padarė mus, trenerius, geresnius. Mes jiems esame labai dėkingi. Ir kas ten žino, gal eisime link to antro šimtuko“, – teigė jis.

Sostinės atstovai po pergalės dar labiau įsitvirtino antroje LKL vietoje – likus penkiems turams tiek nuo aukščiau, tiek nuo žemiau esančių varžovų juos skiria dvi pergalės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją