Penktus metus „Zenit“ atstovaujančiam 32-ejų puolėjui nuobodu be Europos turnyrų.

„Kartais žiūriu Eurolygą ir darosi liūdna. Žaisti joje buvo šaunu. Nuolat keliauji, nuolat susiduri su puikiais krepšininkais, nuolat turi spręsti kokias nors problemas. Motyvacija buvo milžiniška.

Jei atvirai, praėjusiame sezone jos surasti buvo sunku. Dabar jau pripratau, suvokiu, kad kiekvienos rungtynės yra svarbios. Norėčiau vėl varžytis Europos turnyruose, bet ką aš dėl to galiu padaryti?“ – dėstė A. Zubkovas.

Jo ekipa pastaruoju metu gali dalyvauti tik VTB Vieningosios lygos pirmenybėse, nepaisant to, „Zenit“ ir toliau treniruoja ispanas Xavi Pascualis, o tarp jo auklėtinių yra ir prancūzai Thomas Heurtelis bei Adrienas Moermanas, ir juodkalnietis Bojanas Dubljevičius, ir Slovakijos pilietybę turintis Kyle‘as Kuricas, ir amerikiečiai Trentas Frazieris bei Vince‘as Hunteris.

Rusijos klubai iš Eurolygos ir Europos taurės varžybų buvo pašalinti 2022-ųjų kovą, praėjus mėnesiui po invazijos į Ukrainą pradžios.

Naujasis Eurolygos generalinis direktorius Paulius Motiejūnas neseniai teigė, jog rusų ekipos galės grįžti, kai „karas baigsis, situacija stabilizuosis ir bus saugu“. Jis taip pat atmetė palyginimus su padėtimi Izraelyje – nors Gazos ruože irgi liejasi kraujas, Tel Avivo „Maccabi“ leista namų rungtynes žaisti Belgrade (Serbija).

„Šias situacijas vertiname visiškai skirtingai“, – sakė P. Motiejūnas.

Tarptautinė krepšinio federacija (FIBA) taip pat nekeičia savo laikysenos Rusijos ir Baltarusijos atžvilgiu. Pirmadienį posėdžiavęs FIBA vykdomasis komitetas paliko galioti tas pačias sankcijas abiejų šalių komandoms iki kito padėties vertinimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)