22 tūkst. žiūrovų akivaizdoje Željko Obradovičiaus auklėtiniai sąlygas pradėjo diktuoti nuo pirmųjų minučių ir buvo atsiplėšę 20 taškų skirtumu.

Trečiame ketvirtyje tritaškių prišaudę jų oponentai ėmė lyginti ir žaidimą, ir skaičius švieslentėje. Iš pradžių sumažinę atsilikimą iki vienženklio, lemiamame ketvirtyje „Crvena Zvezda“ žaidėjai jau kvėpavo į nugaras principiniams priešininkams.

Tačiau pabaigoje intrigos nebebuvo: „Partizan“ užtikrintai užbaigė pradėtą darbą, o pyktelėjusiam Ž. Obradovičiui teko vaikyti savo asistentus ir atsarginius žaidėjus, kad šie nesiveržtų į aikštę ir leistų ištiksėti paskutinėms mačo sekundėms.

32 taškus nugalėtojams suvertė Kevinas Punteris, 15 pridėjo buvęs žalgirietis Zachas LeDay.

„Crvena Zvezda“ rezultatyviausi buvo Ognjenas Dobričius (18 tšk.) ir Benas Bentilas (15 tšk.).

„Partizan“ prieš tai laimėjo pirmąsias dvejas finalo serijos rungtynes, „Crvena Zvezda“ atsitiesė kitose dviejose dvikovose.

„Partizan“ ABA titulą susigrąžino po dešimties metų pertraukos ir apskritai triumfavo septintą sykį istorijoje.

Laurus praradusi „Crvena Zvezda“ čempione buvo tapusi triskart iš eilės ir šešis sykius per pastaruosius septynis sezonus.

Vis dėlto Duško Ivanovičiaus auklėtiniai kiek anksčiau išlaikė karūną Serbijos pirmenybėse, kurių „Partizan“ nėra laimėjęs nuo 2014 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)