Šį sezoną „Žalgiris“ yra viena prasčiausiai iš toli atakuojančių Eurolygos komandų. Tarptautiniame fronte kauniečiai realizuoja 33,9 proc. savo tritaškių ir lenkia tik penkis lygos klubus. Kalbėdamas apie mačą su „Pieno žvaigždžių“ ekipa J. Zdovcas užsiminė, kad Kauno klubas Eurolygoje negali susikurti gerų situacijų tritaškiams dėl treniruočių stokos.

„Pirmoje mačo pusėje nebuvau patenkintas gynyba, galėjome gynyboje būti stipresni ir agresyvesni. Po pertraukos leidome varžovams sumažiniti atsilikimą, bet galiausiai laimėjome beveik 30 taškų skirtumu, o tai yra gerai. Metėme pakankamai tritaškių, to reikėtų ir Eurolygoje, bet turint mažai treniruočių sunku susikurti tokias situacijas“, – kalbėjo slovėnas.

Strategas pagyrė rezultatyviausias karjeros rungtynes sekmadienį sužaidusį Karolį Lukošiūną, kuris į Pasvalio ekipos krepšį įmetė 6 tritaškius iš 8 bei surinko 20 taškų. J. Zdovcas tokių snaiperio pasirodymų labai norėtų ir Eurolygoje.

„Norėtųsi, kad Karolis taip pataikytų ir Eurolygoje. Jis tikras profesionalas, jis tobulėja, ypač gynyboje. Kartais pritrūksta koncentracijos, bet viskas yra gerai. Karolis tikrai nusipelno savo minučių. Anksčiau gerai žaidė Artūras Milaknis, bet jam susirgus, Karolis gerai pasinaudojo savo šansu“, – teigė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Tuo metu „Pieno žvaigždžių“ vairininkas Mantas Šernius taip pat užsiminė, kad sekmadienį „Žalgiris“ pademonstravo veidą, kurio pasigendama Eurolygoje.

„Šiandien „Žalgirio“ veidas buvo toks, koks turėtų būti ir Eurolygoje. Tai mums nepadėjo. Jie buvo pikti nuo pirmųjų minučių, puolime mums buvo sunku, mes uždusome. Tai buvo gera pamoka, kaip reikia gerai pradėti rungtynes. Vėliau atsitiesėme, bet pakovoi neleido nesusikalbėjimas tarp žaidėjų“, – apgaliestavo M. Šernius.

Kauno ekipa antradienį Eurolygos rungtynėse namie priims Milano „Armani“ komandą, o ketvirtadienį išvykoje surems ginklus su „Monaco“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)