8 pergales ir tik 5 pralaimėjimus savo sąskaitoje turinti Kauno ekipa užsiropštė jau net į penktąją turnyrinės lentelės vietą, o tokie pasiekimai verčia žalgiriečių jėgą pripažinti ir po kojomis jiems krentančius varžovus.

Bene labiausiai prie pralaimėjimų „Žalgiriui“ pripratęs Bambergo komandos žaidėjas – 2012-2013 metais Vilniaus „Lietuvos ryto“ garbę gynęs Leonas Radoševičius. Vidurio puolėjas iš Kroatijos lemiamu antradienio rungtynių faktoriumi įvardino 20 taškų pelniusį ir taip karjeros rezultatyvumo rekordą Eurolygoje pagerinusį Artūrą Milaknį.

„Šios komandos nariai jau ilgai žaidžia kartu. Kartu su jais – puikūs treneriai ir puikūs sirgaliai. Mes šįkart nebuvome pakankamai susikaupę gynyboje: nors ir žinojome, kad A. Milaknis yra puikus metikas, jo sustabdyti nebuvome pajėgūs. Tai buvo pagrindinė priežastis, dėl kurios pralaimėjome. Kartais taip jau nutinka“, – sakė 11 taškų įmetęs L. Radosevičius.

Artūras Milaknis

Visą savo profesionalo karjerą Vokietijoje rungtyniaujantis Augustine‘as Rubitas pastebėjo, jog vokiečiams būdingas darbštumas akivaizdžiai nėra svetimas ir lietuviams. „Brose“ nesėkmės priežastis išskyręs 28-erių amerikietis pastebėjo ne tik A. Milaknį, bet ir pavyzdinį žalgiriečių atsakingumą.

„Rungtynių pradžioje sėkmingai susikeisdavome dengiamaisiais, tačiau A. Milakniui pavyko pataikyti kelis metimus, o tai suteikė jam pasitikėjimo savimi. Nuo tada „Žalgiris“ žaidė labai gerai. Tai tikrai labai gera komanda, turinti gerus metikus ir gerą žaidimo organizatorių Keviną Pangosą. „Žalgirio“ žaidėjai ir treneriai primena man tai, ką matau Vokietijoje: visi jie atlieka didelį darbą, kuris dirbamas sunkiai, o į jį žiūrima itin atsakingai“, – sakė vienas „Brose“ lyderių, šįkart pelnęs tik 5 taškus.

Ypatingai „Žalgiris“ žavi patyrusį graiką Nikolaosą Zisį, kuris prieš šią komandą rungtyniauja jau daug metų ir pastebi didelį jos progresą. 2008 metų Eurolygos čempionas tikina, kad rasti gražiau už „Žalgirį“ žaidžiančią komandą Europoje yra sudėtinga.

„Visiškai nuoširdžiai privalau pasakyti, kad šiemet „Žalgirio“ žaidžiamas krepšinis – vienas geriausių Eurolygoje. To priežastis – žaidėjai puikiai atsidengia ir išnaudoja progas. Jie tiksliai žino, ką nori atlikti puolime. Šaras savo auklėtiniams gerai šį supratimą įdiegia.

Taip, „Žalgiris“ neturi didelių talentų ar ryškių žvaigždžių, bet kol kas tai netrukdo jiems žaisti bene gražiausią žaidimą, kokį tik galima pamatyti Europoje. Visi žalgiriečiai rungtyniauja gerai, nes jie turi aiškius vaidmenis, o tai leidžia demonstruoti gerą komandinį žaidimą.

Kartais būtent didelės žvaigždės neleidžia klubams žaisti stipraus komandinio krepšinio, todėl svarbu, kad „Žalgiris“ turi daug vienas kitą gerai pažįstančių žaidėjų. Paulius Jankūnas ir Kevinas Pangosas yra ryškūs komandos lyderiai. Matau, kaip sėkmingai auga Edgaras Ulanovas, A. Milaknis irgi žaidžia nuostabiai.

Patys tikrai sužaidėme geras rungtynes, tikrai pasistengėme jiems duoti kovą iki paskutiniųjų mačo akimirkų, bet net ir to neužteko. Tai rodo, kad žalgiriečiai tikrai gali patekti į atkrintamąsias varžybas. Už jų nugarų – didelės tradicijos, stipri krepšinio mokykla ir puikūs fanai. Žaisti Kaune visada yra labai sudėtinga.

Net ir atsisveikinęs su Dee Bostu, „Žalgiris“ išlieka stiprus ir galintis gerai tvarkytis tiek puolime, tiek ir gynyboje. Komanda tikrai gali žingsniuoti į ketvirtfinalį, bet šis Eurolygos formatas yra maratonas: dar net nebaigėme pirmojo rato, o komandoms reikia žaisti stabiliai iki pat pabaigos. Tikiu, kad „Žalgiris“ gali išlaikyti šį stabilumą“, – kalbėjo N. Zisis. Graikas Kaune pelnė 8 taškus ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

Šie vyrukai gerai skirsto kamuolį ir labai stengiasi gynyboje. Jei jie žais taip ir toliau, juos lydės sėkmė. Jei pavieniai žaidėjai dar kiek patobulėtų individualiai, „Žalgiris“ tikrai galėtų būti nesulaikomas.
Dorellas Wrightas

Ilgamečiui Graikijos rinktinės gynėjui kalbėdamas apie įtemptą turnyro tvarkaraštį antrino ir Danielis Hackettas, kuris Kauno klubo galimybes vertina kiek atsargiau.

Anot 30-ą gimtadienį atšventusio italo, „Brose“ svečiuose žaidė geras rungtynes, o nesėkmę lėmė smulkios detalės.

„Nemanau, kad jie buvo stipresni už mus. Mes gerai kovojome, žinoma, „Žalgiris“ – gera komanda, bet jie nebuvo geresni už mus. Turime gerbti jų pergalę, sunku su tuo susitaikyti, bet jie išties turi gerą sezoną. Šis tvarkaraštis beprotiškas – dvejos rungtynės per savaitę Eurolygoje, tada dar reikia žaisti vietiniame fronte. Išlaikyti tokį tempą bus sunku, bet kol kas žalgiriečiai įrodo esantys verti būti aštuntuke.

Šįkart laimėti jiems leido detalės. Tai buvo lygios rungtynės, kurių baigtį galėjo pakeisti ir kai kurie dažnai tylėję teisėjų švilpukai. Visgi negalime nieko kaltinti, varžovai pataikė kelis svarbius metimus, kurie ir nulėmė mačo baigtį.

Turėjome problemų su A. Milakniu. Rungtynių pradžioje jis įkaito, o komanda pasistengė, kad jis atsidengtų. Aukšti vyrukai P. Jankūnas ir Antanas Kavaliauskas statė geras užtvaras ir leido A. Milakniui mesti laisvam“, – sakė 17 taškų surinkęs D. Hackettas.

Po rungtynių ilgai su „Brose“ sporto direktoriumi Ginu Rutkausku diskutavęs treneris Andrea Trinchieri tinklalapiui Krepsinis.lt atskleidė, kad jo komandai trūksta tokio žaidėjo kaip P. Jankūnas, o spaudos konferencijoje italas, kaip ir jo tautietis D. Hackettas, prabilo apie teisėjų darbą.

Strategas buvo itin nepatenkintas tuo, kad jo ekipos lyderis Dorellas Wrightas nuolat buvo laikomas už marškinėlių.

Vis dėlto pats D. Wrightas nusiskundimų dėl to neturėjo. 12 metų NBA lygoje žaidęs ir Majamio „Heat“, „Golden State Warriors“, Filadelfijos „76ers“ bei Portlando „Trail Blazers“ klubams atstovavęs puolėjas po mačo buvo nusiteikęs pozityviai ir tvirtino, kad pirmą kartą matytas „Žalgirio“ žaidimas jam paliko nemažą įspūdį.

„Jie labai gerai treniruojami, todėl yra tarsi nušlifuoti. Man yra tekę žaisti prieš Š. Jasikevičių, todėl pastebiu, kad jo komanda žaidžia taip, kaip rungtyniaudavo jis pats: agresyviai, kietai ir demonstruoja komandinį krepšinį.

Šie vyrukai gerai skirsto kamuolį ir labai stengiasi gynyboje. Jei jie žais taip ir toliau, juos lydės sėkmė. Jei pavieniai žaidėjai dar kiek patobulėtų individualiai, „Žalgiris“ tikrai galėtų būti nesulaikomas.

Kauno ekipa turi patyrusius žaidėjus, o aš dar tik mokausi europietiško krepšinio, todėl tokius varžovus sutikti išties malonu. Pirmą kartą pamačiau „Žalgirio“ žaidimą, man jis patiko ir ketinu užmesti akį į tai, kaip kauniečiams seksis rungtyniauti ateityje. Tikiuosi, kad jie ir toliau augs“, – kalbėjo 2006 metais su Majamio „Heat“ ekipa NBA čempionu tapęs atletas, Kaune pelnęs 22 taškus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)