„Žalgiriečiai labai gerai žaidžia „pikenpopą“, būtent juo mus ir nužudė. „Žalgiris“ yra gera komanda, norint prieš juos laimėti reikia žaisti daug geriau, nei šį kartą sužaidėme mes. Dabar žalgiriečiai demonstruoja gerą formą ir užima aukštą poziciją turnyrinėje lentelėje, jei jie išlaikys tokį tempą, tikrai pamatysime juos atkrintamosiose“, – sakė 13 taškų pelnęs Ricky Ledo.

Pralaimėtojų gretose rezultatyviausiai rungtyniavo 17 taškų įmetęs Bryantas Dunstonas ir 15 pridėjęs Joshas Adamsas. Amerikiečiai po nesėkmės išskyrė ne tik „Žalgirio“ „pikenpopą“, bet ir komandinį žaidimą bei Kevino Pangoso ir Pauliaus Jankūno pastangas. Dukart geriausiai besiginančiu Eurolygos žaidėju pripažintas B. Dunstonas atskleidė, kad universalųjį P. Jankūną sustabdyti yra itin sunku.

„Žalgiriečiai žaidžia kartu, jie žaidžia kaip komanda. Jie labai disciplinuoti gynyboje ir puolime. „Žalgiris“ triuškino mus kovoje dėl atšokusių kamuolių ir neleido mums daryti to, ką įprastai darome labai gerai. Jie dažnai žaidė „pikenpopą“, kuris labai gerai veikė, o mes iki pat rungtynių galo taip ir neišsiaiškinome, kaip tai sustabdyti.

Kapitonas P. Jankūnas yra puikus, su juo susitvarkyti aikštelėje yra itin sunku, nes jis gali atlikti daug skirtingų dalykų. Jei norime, kad mums pasisektų, turime pradėti žaisti gynyboje. Mano vieno pastangų gynyboje nepakanka, nes tai komandinis žaidimas. Visi „Žalgirio“ žaidėjai yra solidūs, todėl gintis prieš juos sudėtinga. Tikiuosi, kad kitą kartą mums pasiseks labiau“, – kalbėjo B. Dunstonas.

„Jie labai nesavanaudiški. Jie turi sistemą, kuri puikiai veikia. Jie gerai žaidžia „pikenpopą“ ir rungtyniaudami deda labai daug pastangų. Tai supratau matydamas, kaip negailėdamas savęs dėl kamuolio kovoja Kevinas Pangosas. Žalgiriečiams nelengva gintis prieš greitas atakas, tačiau tai galima kompensuoti pasistengiant taip, kaip visų rungtynių metu stengiasi jie“, – pridūrė J. Adamsas.

Labiausiai „Žalgirio“ žaidimui simpatizuoja 12 taškų pelnęs Krunoslavas Simonas. Kroatas žavisi P. Jankūnu ir jo jaunaisiais pagalbininkais bei neabejoja, jog puikiai savo darbą atliekantis Šarūnas Jasikevičius greitai bus vienu iš geriausių trenerių visame Senajame žemyne.

„Ypatingas žaidimo stilius yra didžiausia jų stiprybė. Jie žaidžia kaip komanda ir puikiai dalinasi kamuoliu. „Žalgiris“ labai gerai išnaudoja savo varžovų silpnybes. Svarbiausia „Žalgirio“ sėkmės priežastis yra Š. Jasikevičius. Neabejoju, jog po kelių metų vadinsime jį vienu geriausių trenerių Europoje.

Man labai patinka, kaip „Žalgiris“ žaidžia. Net ir neturėdami didelių žvaigždžių, jie atrodo nuostabiai. Vienintele „Žalgirio“ žvaigždė galima pavadinti P. Jankūną. Paulius yra vienas geriausių Eurolygos žaidėjų jau daug metų. Norėčiau kada nors žaisti kartu su juo.

Kauno ekipa turi daug žaidėjų, kurie tokiame aukštame lygyje žaidžia pirmą kartą, o kartais tai gali tapti didele problema, ypač žaidžiant prieš komandas, kurios turi daug patyrusių žaidėjų. Jaunatviškumas yra pranašumas, tačiau kartais tai gali būti ir silpnybė.

Tikiu, kad „Žalgiris“ kovos dėl vietos stipriausiųjų aštuntuke. Turnyre žaidžia daug gerų komandų, todėl lengva nebus. Jei atvirai, tarp tų komandų žalgiriečiai yra autsaideriai, tačiau jie disciplinuoti, žaidžia puikiai ir jau pernai įrodė galintys patekti ar būti arti atkrintamųjų“, – kalbėjo K. Simonas.

Pastaruosius du sezonus „Žalgirio“ garbę gynęs Brockas Motumas, kaip ir J. Adamsas, Kauno klube išskiria K. Pangosą. Nesikeičiančią „Žalgirio“ komandinio žaidimo stiprybę pastebėjęs ir į buvusio klubo krepšį 11 taškų įmetęs australas savo bičiulį iš Kanados mielai pasikviestų į „Anadolu Efes“ ekipą.

„Didžiausia „Žalgirio“ stiprybe vis dar išlieka tai, kad jie žaidžia kartu. Jie dalinasi kamuoliu ir atlieka daug perdavimų. Jei galėčiau pasikviesti vieną žalgirietį į Stambulą, tai būtų K. Pangosas. Jis puikus įžaidėjas, su kuriuo aikštelėje turiu puikius santykius“, – teigė B. Motumas, kuris kaip ir kitas buvęs žalgirietis Vladimiras Štimacas, neatmeta galimybės vieną dieną sugrįžti rungtyniauti į Kauną.

„Niekada negali žinoti“, – tinklalapiui Krepšinis.lt sakė buvę „Žalgirio“ ekipos aukštaūgiai.

Šiuo metu kauniečiai su 5 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais Eurolygoje užima aštuntąją vietą. Kitas rungtynes jie žais lapkričio 30 dieną, kai išvykoje surems ginklus su Tel Avivo „Maccabi“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)