„Valencia“ Eurolygos paskutiniuose du turuose rinko nesėkmes: svečiuose nusileido Belgrado „Crvena Zvezda“ bei Madrido „Real“ ekipoms. Bet lapkričio viduryje fiksavo sėkmingą trijų pergalių seriją prieš Miuncheno „Bayern“, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Maskvos srities „Chimki“.

Neturėčiau to sakyti, nes kol kas pats konkrečių terminų neturiu.
Šarūnas Jasikevičius

Tuo metu „Žalgiris“ be Mariaus Grigonio praėjusiame ture kibo į atlapus Maskvos CSKA komandai, kuriai nusileido tik po pratęsimo ir fantastiško Mike Jameso tritaškio paskutinę sekundę (82:85).

Ketvirtadienį prieš treniruotę Kauno ekipos strategas Šarūnas Jasikevičius atskleidė, kad artimiausiame mače negalės padėti traumą patyręs įžaidėjas Rokas Jokubaitis. Rokas šiame sezone Eurolygoje daug šansų neturėjo, žaidė trijuose mačuose 5 minutes (vid. po 1:51 min.), prie komandos prisidėdavo po 1 tašką per rungtynes.

– Kaip iš toli pataikantys „Valencia“ aukštaūgiai gali keisti „Žalgirio“ aukštaūgių žaidimą?

– Kai kurių procentai tikrai yra neblogi, kai kurių – neįspūdingi. Turime žinoti, ką galime atiduoti, kur rizikuoti.

Turime stengtis žaisti fizinį krepšinį ir srengtis tą daryti ilgesnėmis laiko atkarpomis. To kol kas nepadarome. „Valencia“ gerai puolanti komanda, turi daug opcijų, dominuoja laisvas krepšinis ir tą reikia kažkiek suvaržyti.

Ateis penktadienis, reikės laimėti Kaune. Kitą savaitę antradienį rungtynės, reikės jas laimėti, vėliau penktadienį – taip pat reikės laimėti. Ir taip dešimt mėnesių.
Šarūnas Jasikevičius

– Ši savaitė buvo kiek laisvesnė lyginant su ankstesnėmis, gal pavyko kažką nuveikti treniruotėse, ko anksčiau galbūt nespėjote paruošti?

– Reikėjo kažkiek galvas pravėdinti. Dvi dienas praleidome be krepšinio. Šviežumas taip pat yra svarbus kažkurioje stadijoje. Dabar laukia daug rungtynių, dabar stengiamės kažkiek atsigauti ir pasitreniruoti.

– Ar yra kažkokie namų darbai, kuriuos specialiai ruošiate šiam mačui?

– Reikia žiūrėti į save, nes patys pridarome daug klaidų. Tokie ir akcentai šią savaitę.

– Kokia Pauliaus Jankūno situacija?

– Treniravosi, kažkiek jaučia sumuštą raumenį, bet kiek suprantu, bandys žaisti. Tačiau trečiadienį Rokas gavo čiurnos traumą, mažiausiai 10 dienų jo netekome. Neturėčiau to sakyti, nes kol kas pats konkrečių terminų neturiu.

Bet prognozė tokia, tikiuosi, nesuklaidinau.

– Jau ne vienerios rungtynės prieš šias buvo tos, kurias buvo privaloma laimėti. Čia situacija vėlgi įpareigoja mąstyti lygiai taip pat?

– Ateis penktadienis, reikės laimėti Kaune. Kitą savaitę antradienį rungtynės, reikės jas laimėti, vėliau penktadienį – taip pat reikės laimėti. Ir taip dešimt mėnesių.

– Toje pralaimėjimų serijoje išsiskiria Luko Lekavičiaus statistika. Ar ta statistika simbolizuoja apie teigiamus pokyčius jo žaidime?

– Įžaidėjo darbas vertinamas pagal tai, kaip tuo metu funkcionuoja komanda. Jam aktualūs tokie du kriterijai.

Komanda gali gerai funkcionuoti, jei tu pats įmeti, arba jei neįmeti, vis vien turi vesti ekipą į priekį.

Būtina mažinti klaidų skaičių. Puolime jis jau randa tas situacijas, kuriose jis gali nubausti savo floateriais, tritaškiais ar greičiu. Turi būti balansas tarp įžaidėjo funkcijų ir jo paties rezultatyvumo.

Iš kitos pusės nieko kažko nepasakysiu: jis, kaip ir kiekvienas žaidėjas, turi būti agresyvus kaskart, kai turi kamuolį.

– Kartais atrodo, kad Nigelis Hayesas savo sprendimais, neužtikrintais metimais prarado pasitikėjimą savo jėgomis, ar tai kažkoks „Žalgirio“ rūpestis?

– Ne, manau, kad viskas yra pakankamai logiška. Šiuo metu jis rungtyniauja dvejose pozicijose. Tuo ir jis pats yra labai patenkintas, ir mes laimingi.

Iškritus dviem startinio penketo žaidėjams sezono pradžioje turėjo būti korekcijų žaidėjų pozicijose. Tad Nigelis tai, ko mes norime, jis neblogai ginasi ir puolime yra naudingas trečioje, ketvirtoje pozicijose: prasiveržimai, kažkoks centravimas.

Tai mums duoda tam tikrą fiziškumą trečioje pozicijoje. Jis jau pradeda suprasti, kur jis gali būti efektyvus – ar kaip greitas 4-as numeris, ar kaip didelis 3-ios pozicijos žaidėjas. Tai procesas, jis jame, kaip ir komanda. Jei dar užtaikytų, būtų fantastika.

Penktadienį sausakimšoje Kauno „Žalgirio“ arenoje rungtynių pradžia – 20 val.

Eurolygos rikiuotė: (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai, taškų santykis):

1.Anadolu Efes10296
2.Barcelona9379
3.Real9377
4.Maccabi84125
5.CSKA8497
6.Panathinaikos8468
7.AX Armani75-13
8.Chimki66-18
9.Olympiakos57-2
10.Crvena Zvezda57-17
11.Baskonia57-26
12.Fenerbahce57-44
13.ASVEL57-98
14.ALBA48-57
15.Valencia48-57
16.Bayern48-87
17.Žalgiris39-12
18.Zenit39-111



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)