Praėjusią savaitę žalgiriečiai nutraukė net 11 metų trukusią nesėkmingą seriją ir oficialiose rungtynėse nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“ komandą. Su Tel Avivo „Maccabi“ klubu kauniečiai žaidžia šiek tiek sėkmingiau (iš viso 6 pergalės ir 15 pralaimėjimų), tačiau taip pat nėra laimėję nuo 2008 metų TOP-16 etapo.

Šio sezono pirmoje tarpusavio dvikovoje „Žalgirio“ arenoje kauniečiai antrame kėlinyje turėjo 9 taškų persvarą, dar pirmavo ir ketvirto kėlinio pradžioje, bet galiausiai nusileido Tel Avivo ekipai 66:73.

„Po pirmų rungtynių „Maccabi“ paliko bėgančios komandos įspūdį. Ji išnaudoja savo pagrindinius ginklus: greitą puolimą ir galingą Sofoklio Schortsaničio žaidimą po krepšiu. Eurolygoje išvykoje įveikti bet kurią komandą yra sunku, tačiau, jei žaisime taip kaip namuose ir rungtynių pradžioje neleisime varžovams atitrūkti, galime tikėtis sėkmės“, - Žalgiris TV sakė T. Dimša, šį savaitgalį sužaidęs rezultatyviausias šio sezono rungtynes.

Pastaruoju metu vis geresnį žaidimą aikštelėje demonstruoja ir D. Songaila. Dėl traumos negalint rungtyniauti Artūrui Gudaičiui, D. Songaila daugiau laiko praleidžia vidurio puolėjo pozicijoje, tačiau šio pasikeitimo nesureikšmina. Kalbėdamas apie „Maccabi“ ekipą D. Songaila paminėjo, kad varžovai savo gretose turi daug panašaus lygio žaidėjų.

„Visų pirma, „Maccabi“ žais namuose, kur rungtyniauja daug stabiliau. Kaip matėme Kaune, jie turi daug krepšininkų, kurie gali vienas kitą papildyti. Galima sakyti, kad jų sudėtis – nestandartinė, nes žaidimas kardinaliai skiriasi, kai aikštelėje yra S.S chortsanitis arba jį keičiantis mobilesnis Alexas Tyusas“, - varžovų žaidimą analizavo D. Songaila.

Su Tel Avivo „Maccabi“ ekipa „Žalgiris“ susigrums ketvirtadienį, 21.05 val. Stebėti rungtynes kauniečių aistruoliai yra kviečiami į „Žalgirio“ arenoje esančią atsinaujinusią „Žalgirio“ ambasadą.