Andrea Trinchieri auklėtiniai antrajame pusfinalyje po atkaklios kovos 87:77 (20:25, 21:22, 26:16, 20:14) eliminavo „Šiaulius“.

„Žalgiryje“ naudingiausias buvo Lukas Lekavičius, kurio sąskaitoje – 17 taškų, 4 rezultatyvūs perdavimai ir 19 naudingumo balų.

Kauno klubas sekmadienio finale varžysis su Panevėžio „7bet-Lietkabeliu“, kuris pusfinalyje eliminavo Vilniaus „Rytą“.

„Žalgiris“ finale gins pastaruosius ketverius metus iš eilės iškovotą titulą.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius 17, Tomas Dimša 13, Laurynas Birutis 12, Keenanas Evansas 10, Dovydas Giedraitis 9, Rolandas Šmitas ir Edgaras Ulanovas po 8.

„Šiauliai“: Dovydas Romančenko 17, L.J. Thorpe'as 14, Tomašas Pavelka ir Nojus Mineikis po 11, Shaquille'as Keithas 6.

Pirmosiomis minutėmis 13:8 į priekį pradėjo veržtis šiauliečiai. Iniciatyvos jie nepaleido iki pirmojo kėlinio galo, todėl galėjo džiaugtis pranašumu 19:12.

Antrajame kėlinyje Ž. Urbono kariauna neatleido vadžių ir atsiplėšė jau 34:26. Artėjant ilgajai pertraukai Šiaulių komanda įgijo ir dviženklį pranašumą 44:31.

Po pertraukos Kauno klubas perėmė rungtynių kontrolę į savo rankas. Išsibudinę žalgiriečiai spurtavo 15:4 ir išsiveržė į priekį 56:51.

„Šiauliams“ buvo pavykę išlyginti rezultatą 61:61, bet po trijų kėlinių kauniečiai buvo priekyje 67:63.

Paskutiniajame ketvirtyje „Žalgiris“ pradėjo dominuoti. Šeimininkai atsiplėšė 72:63, o garbingai kovojusiems šiauliečiams per likusį laiką atsitiesti jau nebepavyko.

KMT finalo ketverte komandos kovoja dėl solidaus prizinio fondo, kurio vertė – 90 tūkst. eurų. Nugalėtojams atiteks 40 tūkst. eurų, antrai vietai – 25 tūkst. trečiai – 15 tūkst., ketvirtai – 10 tūkst. eurų.

Ant bangos šiuo metu esantys Andrea Trinchieri auklėtinia yra iškovoję tris pergales iš eilės Eurolygoje ir fiksuoja devynių pergalių seriją LKL čempionate.

Pastaruoju metu su naujuoju treneriu Žydrūnu Urbonu taip pat gerą sportinę formą demonstruojanti „Šiaulių“ komanda KMT turnyre verčiasi be traumą patyrusio Dachono Burke'o.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją