Treniruotėje – nauji veidai

Žalgiriečiai Paulius Jankūnas ir Artūras Gudaitis šiuo metu ruošiasi pasaulio čempionatui su Lietuvos rinktine. Amerikiečiai Maalikas Waynsas ir Jamesas Andersonas turėtų atvykti rugpjūčio pabaigoje.

Pasiruošimą sezonui pradėjo Robertas Javtokas, Darius Songaila, Vytenis Lipkevičius, Artūras Milaknis, Siimas-Sanderis Vene, Kasparas Vecvagaras, Tomas Dimša, Vaidas Kariniauskas, Edgaras Ulanovas, Donatas Tarolis ir Lukas Lekavičius.

„Šiandien dar tik antra treniruotė, todėl sunku kažką pasakyti. Kol kas viskas tvarkoje. Sau visada keliu tą patį tikslą – pasirodyti kuo geriau ir padėti komandai“, - teigė D. Songaila.

„Pasiruošimą pradedame nuo fizinio pasirengimo treniruočių. Pradžioje buvo maža įžangėlė, susitikome visi žaidėjai, išskyrus tuos, kurie dar nėra atvykę. Treneriai nupasakojo artimiausią planą. Tokia buvo pradžia. Dabar svarbiausia gerai pasiruošti, pasikrauti, nes laukia ilgas sezonas, reikia daug pergalių. Visi po vasaros pasiilgo krepšinio. Dabar bandysime gerai pasiruošti“, - kalbėjo R. Javtokas.

Š. Jasikevičius nuobodžiauja

Šį sezoną trenerio pareigose debiutuojantis Š. Jasikevičius pripažino, kad sezono pradžioje daug darbo neturi.

„Iš viso nieko nedarau, nes pirmą savaitę dirbs fizinio pasiruošimo treneris. Planuojame, dėliojamės grafikus. Iš tikro tai labai... liūdnoka. Nėra ką veikti“, - kalbėjo Š. Jasikevičius.

„Aš esu atsakingas už krepšinio dalį. Daugiau mažiau esame susidėlioję, ką reikia atlikti, kol treneris Gintaras Krapikas bus rinktinėje. Pačioje pradžioje svarbiausias dalykas yra fizinis pasiruošimas, susipažinimas su visomis sistemomis. O vėliau žiūrėsime, ar komanda priima visą informaciją ir kiek galima duoti naujos informacijos“, - teigė Š. Jasikevičius.

Sudėties vertinti neskuba

Žalgiriečiai kol kas atsargiai kalba apie komandos sudėtį naujajame sezone.

„Žinote, sudėtis dar yra kaip ir ant popieriaus. Tai vertinti ją galima normaliai, bet reikia žiūrėti, kaip tie amerikiečiai įsilies, kaip pripras. Jie pirmą kartą atvažiuoja į Europą žaisti. Pradžia gali būti sunkoka, bet žiūrėsime – viskas priklausys tik nuo jų“, - sako Š. Jasikevičius.

„Visada gali būti geriau, tačiau viskas gerai. Komanda pasistiprino, nupirko naujų žaidėjų. Be to, sustiprėjo jaunimas. Esu pilnas optimizmo ir stengsimės vėl iš naujo kažką įrodyti“, - sakė R. Javtokas.

Žalgiriečiai kol kas nekalba apie ilgalaikius tikslus. Dabar svarbiausias uždavinys – tinkamai pasiruošti sezonui.

„Šiuo metu komandos tikslas – gerai pasiruošti fiziškai, turėti bazinį pasiruošimą, kad būtų kuo mažiau traumų, supažindinti su begale sistemų, kurios bus. Treneriui grįžus eisime prie visų varžybinių dalykų“, - pabrėžė Š. Jasikevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)