Pirmuosius rungtynių taškus pelnė Brandonas Brownas. Dvitaškį su pražanga realizavo Marucusas Brownas. Derrickas Low pasižymėjo iš tolimos distancijos. Taškus pelnė Dainius Šalenga ir M.Brownas - 7:5. D.Šalenga tęsė savo sėkmingą pasirodymą, atletas rezultatyviai užbaigė dvi atakas iš eilės. Greitos atakos metu kamuolį į krepšį įmetė M.Kalnietis, visgi tiklsiu metimu iš vidutinio nuotolio netrukus atsakė D.Low. Savo taškų sąskaitą atidarė Travisas Watsonas. Dvitaškį pataikė B.Brownas - 16:9. Po tikslaus M.Browno tritaškio, žalgiriečiai įgijo dviženklį pranašumą. Mindaugas Kuzminskas krovė kamuolį į krepšį. Povilas Čukinas buvo nubaustas nesportine pražanga, netrukus žaidėjas pasižymėjo iš po krepšio. T.Watsonas dėjo kamuolį iš viršaus. Pačioje kėlinio pabaigoje iš itin patogios padėties nesugebėjo pasižymėti P.Čukinas - 25:15.

Pirmųjų antrojo kėlinio taškų autoriumi tapo Raitis Grafas. Greitoje atakoje pasižymėjo Deivydas Gailius - 25:19. T.Watsonas ir M.Brownas sumetė baudos metimus. D.Šalengos metimas iš vidutinio nuotolio pasiekė tikslą. Iš aikštės krašto taškus pelnė M.Kalnietis - 34:19. D.Low pataikė tritaškį su varžovo pražanga. Iš po krepšio pasižymėjo M.Kuzminskas. D.Šalenga "iššovė" iš toli. Dvitaškiais apsikeitė Vytautas Šarakauskas ir Martynas Pocius. Pastarasis paskutinėmis kėlinio sekundėmis pasiuntė kamuolį į krepšį ir iš trijų taškų zonos - 42:27.

Trečiojo kėlinio pradžioje tritaškį su pražanga "įsūdė" M.Brownas. M.Begičius pataisė ekipos draugo metimą, Kauno ekipa įgijo rekordinę 21 taško persvarą. D.Gailius realizavo tritaškį - 48:30. 4 taškus iš eilės pelnė T.Watsonas. Po fantastikško D.Low perdavimo, kamuolį į krepšį krovė Arvydas Šikšnius. Iš po krepšio pasižymėjo Tadas Klimavičius - 54:32. V.Šarakauskas pelnė 2 lengvus taškus. M.Pociaus prasiveržimas baigėsi rezultatyviai. T.Klimavičius krovė kamuolį į krepšį, po fantastiško Šarūno Vasiliausko perdavimo. Iš trijų taškų zonos kamuolį į krepšį pasiuntė Artūras Milaknis. Dar vieną kėlinį tiksliu tritaškiu užbaigė M.Pocius - 64:37.

Ketvirtąjį kėlinį pradėjo baudos metimus realizavęs Mindaugas Žukauskas. P.Čukinas sėkmingai atakavo krepšį. Gražų dėjimą atliko M.Pocius. "Šiauliai" pelnė 4 taškus be atsako. Tritaškį "įsūdė" A.Milaknis - 71:43. Žalgiriečiai ir toliau sėkmingai atakavo iš toli, dar sykį iš tolimos distancijos pasižymėjo A.Milaknis. Svečiai rinko taškus nuo baudų metimo linijos. R.Grafas ir Š.Vasiliauskas apsikeitė rezultatyviomis atakomis. Vaidas Pauliukėnas "iššovė" iš toli. Mačo pabaigoje ekipos nepasižymėjo - 79:55.

"Žalgiris": Marcusas Brownas 14 (5 atk. kam., 4 rez. perd.), Martynas Pocius 12, Dainius Šalenga 12, Artūras Milaknis 10 (5 atk. kam.), Travisas Watsonas 10 (9 atk. kam.).

"Šiauliai": Derrickas Low 13, Raitis Grafas 8 (7 atk. kam.).

Vilniaus derbį laimėjo "Lietuvos rytas"

Šeštadienį susigrūmė dvi Vilniaus ekipos. Akis į akį susidūrė "Perlo" ir "Lietuvos ryto" klubai. Kaip ir buvo pranašauta pergalę iškovojo lygos čempionės titulą ginanti "Lietuvos ryto" ekipa. Formaliai namuose rungtyniavęs “Perlas” pralaimėjo rezultatu 70:80 (23:30; 8:19; 18:15; 21:16).

Solidžią persvarą "Lietuvos ryto" ekipa įgijo jau rungtynių pradžioje. Tiesa, "Perlo" krepšininkai neketino nuleisti rankų. Trečiajame ketvirtyje Mariaus Linarto auklėtiniai buvo priartėja iki 7 taškų, visgi "Lietuvos rytas" sėkmingai užbaigė ketvirtį ir išlaikė persvarą iki mačo pabaigos.

Šiame susitikime "Lietuvos ryto" gretose debiutavo įžaidėjas Vidas Ginevičius. Deja, debiutas žaidėjui nebuvo itin malonus, ištikimiausi ekipos sirgaliai jį sutiko nesvetingai. Vos žaidėjui pasirodžius aikštelėje, buvo iškeltas plakatas su užrašu: "Vidai, prostitucija Lietuvoje nelegali".

Mačą praleido kitas "Lietuvos ryto" atakų organizatoriaus, komandos vadovai leido pailsėti Bojanui Popovičiui.

Rungtynių pradžioje tritaškį pataikė Evaldas Dainys. Aronas Baynesas ir Evaldas Kairys apsikeitė rezultatyviomis atakomis. Dar dvi atakas iš eilės sėkmingai užbaigė A.Baynesas - 2:9. Saulius Kulvietis ir Martynas Gecevičius pataikė po tritaškį. Iš po krepšio pasižymėjo Tautvydas Šležas. Milko Bjelica pelnė pirmuosius savo taškus, "Lietuvos ryto" ekipa įgijo dviženklį pranašumą. Į Žydrūno Kelio tritaškį, M.Bjelica atsakė dvitaškiu - 11:20. Paskutinę atakai skirto laiko sekundę taškus pelnė Jonas Valančiūnas. M.Bjelica pataisė komandos draugo metimą, tiksliu metimu atsakė Giedrius Staniulis. Ž.Kelys dar sykį pasižymėjo iš toli. Pačioje kėlinio pabaigoje Ž.Kelys perėmė kamuolį ir pelnė 2 taškus - 23:30.

Antrąjį ketvirtį dėjimu į krepšį pradėjo A.Baynesas. Dejanas Borovnjakas "įrideno" kamuolį į krepšį. "Lietuvos ryto" ekipa rinko taškus nuo baudų metimo linijos. Dar vieną dvitaškį pataikė A.Baynesas. D.Borovnjakas prametė, tačiau pats atkovojo kamuolį ir pelnė taškus antruoju bandymu, Rimo Kurtinačio auklėtiniai kėlinį pradėjo laimėdami atkarpą 0:13. V.Ginevičius sumetė baudos metimus, dvitaškiu netrukus atsakė G.Staniulis - 26:47. M.Bjelica suklaidino varžovus ir pasižymėjo iš artimos distancijos. Iš trijų taškų zonos pasižymėjo Ž.Kelys. Įžaidėjas netrukus rezultatyviai pabaigė ir prasiveržimą po krepšiu. Justui Sinicai ketvirčio gale taško pelnyti nepavyko - 31:49.

Antrojoje rungtynių pusėje pirmasis pasižymėjo E.Dainys. Ž.Kelys ir J.Sinica apsikeitė tritaškiais. E.Kairys pasižymėjo iš po krepšio - 36:56. Paulius Dambrauskas "įsūdė" tolimą metimą. Iš vidutinio nuotolio pasižymėjo Ž.Kelys. Komandoms kurį laiką nepavyko pasižymėti. Ž.Kelys perėmė kamuolį iš E.Dainio ir pelnė dar 2 taškus - 45:56. Eimantas Bendžius sumetė baudos metimus. P.Dambrauskas pasižymėjo iš po krepšio, "Perlas" laimėjo atkarpą 13:0, skirtumas sumažėjo iki 7.

A.Baynesas prasižengė penktąjį kartą ir buvo priverstas pailkti aikštelę. Itin nesėkmingą "Lietuvos ryto" atkarpą nutraukė iš toli pataikęs Steponas Babarauskas, netrukus iš tos pačios vietos pasižymėjo ir M.Gecevičius. Pačioje kėlinio pabaigoje E.Bendžius šiurkščiai sustabdė D.Borovnjaką ir buvo nubaustas nesportine pražanga. Paskutinę ketvirčio sekundę desperatiško metimo Artūras Jomantas realizuoti nesugebėjo - 49:64.

Ketvirtojo ketvirčio pradžioje A.Jomantas pasižymėjo iš po krepšio. M.Gecevičius pasižymėjo iš vidutinio nuotolio, E.Bendžius netrukus atsakė tiksliu tritaškiu. M.Gecevičius realizavo tris baudos metimus - 54:73. M.Gecevičius tęsė savo sėkimngą pasirodymą šiame ketvirtyje ir dar sykį "iššovė" iš toli. 2 taškus į savo sąskaitą įsirašė T.Šležas.

Iš labai toli pataikyti sugebėjo Ž.Kelys. S.Kulvietis atkovojo kamuolį ir pelnė 2 taškus. Rezultatyviai ataką užbaigė G.Staniulis. S.Kulvietis prasižengė penktąjį sykį, nuo baudų metimo linijos taškus ir toliau rinko M.Bjelica. Dar sykį pasižymėjo Ž.Kelys. "Lietuvos rytas" šventė pergalę 70:80.

"Perlas": Žydrūnas Kelys 27 (4 atk. kam., 3 per kam., 4 rez. perd.), Eimantas Bendžius 10, Giedrius Staniulis 7 (6 atk. kam.), Jonas Valančiūnas 7 (9 atk. kam., 3 blk.).

"Lietuvos rytas": Aronas Baynesas 16 (4 atk. kam.), Martynas Gecevičius 16, Milko Bjelica 14, Dejanas Borovnjakas 10 (7 atk. kam., 3 per. kam., 3 rez. perd.), Steponas Babrauskas 8 (6 atk. kam., 4 per kam.).

G.Leonavičiaus vedami "Sakalai" namie palaužė Kėdainius

Vilniaus “Sakalų” krepšininkai, palaikomi savo žiūrovų, 79:72 (21:19, 18:15, 17:23, 23:15) nugalėjo Kėdainių “Nevėžio” klubą ir iškovojo antrąją pergalę.

Rungtynes vilniečiai pradėjo tokiu penketuku: Rolandas Skaisgirys, Gintaras Leonavičius, Virginijus Sirvydis, Janas Jurgo ir Rolandas Matulis.

Pirmame kėlinyje sužaidus penkias minutes rezultatas buvo lygus (9:9), tada po keturių iš eilės G.Leonavičiaus taškų “Sakalai” išsiveržė į priekį (13:12). Gynėjas pelnė dar šešis taškus ir po pirmo kėlinio vilniečiai pirmavo dviem taškais (21:19).

Antrame kėlinyje žaidimas išsilygino, o likus žaisti dviems minutėms po J.Jurgo tritaškio “Sakalai” įgijo penkių taškų persvarą (35:30). Nors “Nevėžis” kelis kartus priartėjo, kėlinį sostinės klubas baigė turėdamas penkių taškų persvarą (39:34).

Trečią kėlinį geriau pradėjo svečiai, kurie sužaidus šešias minutes išsiveržė į priekį (48:49), nors “Sakalai” buvo susigrąžinę iniciatyvą kėlinį laimėjo Kėdainiai (56:57).

Paskutiniame kėlinyje “Sakalai” pradėjo gintis zonine gynyba ir per dvi minutes po Tomo Pranciliausko ir J.Jurgo tritaškių bei G.Leonavičiaus dėjimo susikrovė 7 taškų persvarą (66:59). Likus trims minutėms po V.Sirvydžio tritaškio “Sakalai” pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (72:61). Nors paskutinėmis sekundėmis “Nevėžis” šiek tiek priartėjo, tačiau “Sakalai” šventė antrąją pergalę 79:72.

Nugalėtojus į priekį vedė puikiai žaidęs Gintaras Leonavičius. Jis per 35 minutes pelnė 30 taškų (10/12 dvitaškiai, 3/5 tritaškiai, 1/4 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą ir perėmė 2 kamuolius.

Janas Jurgo įmetė 13 taškų (2/4 tritaškiai, 3/7 baudos, 7 atk. kam., 3 rez. per.), Virginijus Sirvydis (3/4 tritaškiai) ir Rolandas Matulis (3/7 dvitaškiai, 9 atk. kam.) po 12, Tomas Pranciliauskas – 5, Deimantas Baziukas – 3, Rolandas Skaisgirys (5 rez. per.) ir Ugnius Luneckas po 2, Ovidijus Varanauskas ir Paulius Joneliūnas taškų nepelnė.

“Nevėžio” komandoje 19 taškų surinko Gytis Maciulevičius.

Lentelė

1. Kauno "Žalgiris"    5 5 0 5
2. Vilniaus "Lietuvos rytas" 4 4 0 4
3. Šiaulių "Šiauliai" 5 4 1 4
4. Alytaus "Alytus" 4 3 1 3
5. Panevėžio "Techasas" 4 3 1 3
6. Vilniaus "Sakalai" 4 2 2 2
7. Utenos "Juventus" 4 2 2 2
8. Prienų "Rūdupis" 3 1 2 1
9. Klaipėdos "Neptūnas" 3 1 2 1
10.Vilniaus "Perlas" 4 1 3 1
11.Kėdainių "Nevėžis" 4 0 4 0
12.Kauno "Aisčiai" 4 0 4 0
13.Marijampolės "Sūduva" 4 0 4 0

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją