Laukia naujo vadovo

Antradienį turėtų paaiškėti, kas užims „Žalgirio“ generalinio direktoriaus kėdę. Neoficialiai kalbama, kad tai gerai krepšinio pasaulyje žinomas žmogus, tačiau jo pavardė kol kas neatskleidžiama.

„Šiandien turėtų būti galutinis sprendimas“, - sako A. Dementavičiūtė.

Pasak „Žalgirio“ valdybos narės, konkursas pareigoms užimti nebuvo skelbtas. Vieta buvo pasiūlyta konkrečiam žmogui, kuris antradienį turėtų paskelbti, ar sutinka stoti prie skolose skendinčio „Žalgirio“ vairo.

DELFI žiniomis, pareigos siūlomos „Žalgiryje“ praeityje jau dirbusiam Pauliui Motiejūnui. Klubo generaliniu direktoriumi jis buvo 2008-2011 metais, o šiuo metu dirba Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomuoju direktoriumi. Susisiekti su P. Motiejūnu DELFI antradienį nepavyko - jo telefonas buvo išjungtas.

A. Dementavičiūtės teigimu, pirmas naujojo direktoriaus darbas bus pasiūlyti žaidėjams susimažinti algas.

Žaidėjai atviri pasiūlymams

Kaip DELFI rašė, pirmadienį „Žalgirį“ paliko amerikietis Tremmellas Dardenas. Neatmetama, kad jau keturis mėnesius atlyginimų nesulaukiantys žaidėjai pradės skirstytis.

„Dabartinė situacija pagal kontraktus žaidėjams ir jų agentams neužkerta pasirinkti sprendimus. Vakar buvau komandoje, dar kartą kalbėjausi su treneriu ir manau, kad situacija yra tokia, kad ranka laikoma ant pulso. O jei kažkas priims sprendimus tai žinote, toks jau tas krepšinio pasaulis. Aišku, jei žaidėjas gauna gerą pasiūlymą, jis su agentu priima sprendimą“, - neslėpė A. Dementavičiūtė.

A. Guoga liko nesuprastas

A. Dementavičiūtė atskleidė, kad buvo susitikusi su verslininko A. Guogos įgaliotiniu dėl paramos „Žalgiriui“. Spaudoje taip pat skelbiama, kad Kauno klubas atsisakė vieno iš Ukrainos banko pasiūlymo.

„Čia daugiau bandymas viešoje erdvėje paspekuliuoti šita tema. Dabar galiu atsakingai pareikšti – nebuvau susitikusi su A. Guoga, jis nebuvo atvykęs. Jis (A. Guoga – DELFI) buvo atsiuntęs savo kažkokį patikėtinį, kuris nieko konkretaus nepasakė. Bet su visais, kurie rimtai ketina visi variantai yra galimi – tam tikrų dalių pardavimas, pasidalijimas, atidavimas, dalyvavimas valdymo organuose. Aš jau ne kartą minėjau – mes esame atviri absoliučiai visiems pasiūlymams“, - sako A. Dementavičiūtė.

Paprašyta plačiau pakomentuoti A. Guogos pasiūlymą, A. Dementavičiūtė tikino, kad nelabai suprato, ko nori verslininkas.

„Teisybę pasakius, aš nelabai supratau, kas tai buvo per pasiūlymas, nes buvo pasakyta taip: man reikia vadovavimo klubui, o dėl to aš pabandysiu paorganizuoti verslininkus, kad jie sudėtų pinigėlius, kurių reikia krepšininkams“, - teigė A. Dementavičiūtė.

Viena iš „Žalgirio“ vadovių tikino, kad prieštaringai vertinamas verslininkas Vladimiras Romanovas paliko „Žalgirį“ ir jokių sprendimų nepriima.

„Jis nedaro jokios įtakos“, - pareiškė A. Dementavičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (298)