Rungtynės

Nors pirmuosius taškus rungtynėse pelnė Atėnų komanda, netrukus Ty Lawsonas pademonstravo savo greičio savybes išmaudydamas Dimitrį Diamantidį, o Milovanas Rakovičius pridėjo 4 taškus. Vėliau sekė taiklūs Artūro Milaknio (8:2), Sonny Weemso ir T.Lawsono (12:4) metimai iš vidutinio nuotolio, kol galiausiai po puikiai atlikto derinio A.Milaknis įskraidino tritaškį – 15:6. Pirmajam kėliniui artėjant į pabaigą graikai pamažu ėmė naikinti deficitą, bet rezultato nepersvėrė – 17:16 „Žalgirio“ naudai.

Prasidėjus antrajam kėliniui kovingai žaidęs Mindaugas Kuzminskas trečiu bandymu pelnė taškus iš po krepšio ir atliko rezultatyvų perdavimą Marko Popovičiui – 21:18. Tačiau po to žalgiriečiai pakliuvo į gilią duobę: mūsiškių metimai vis išsisukdavo iš krepšio, o varžovai per šešias minutes surinko 17 taškų be atsako – 35:21. Taškų badą nutraukė T.Lawsono greita ataka bei po to sekę Omaro Samhano, S.Weemso ir to paties T.Lawsono metimai – 29:41.

Trečiojo kėlinio pirmoje pusėje M.Kuzminskas dėjimu užbaigė „Žalgirio“ ataką, bet tai buvo vieninteliai mūsiškių taškai per kiek daugiau nei 5 minutes žaidimo. Per tą laiką „Panathinaikos“ atsiplėšė 53:31. Tuomet keturias pražangas turėjęs M.Rakovičius grįžo į aikštelę ir iškart pasižymėjo metimu iš po krepšio. Kiek vėliau jis užbaigė dar porą atakų, o gynyboje sėkmingai žaidęs T.Lawsonas spėjo ir į greitą puolimą. Visgi, žaidimo ritmą pajutę graikai neleido žalgiriečiams atsitiesti – 43:63 po 30 minučių žaidimo.

Ketvirtajame kėlinyje didesnės intrigos kauniečiams atkurti nepavyko. Iš po krepšio taškus pelnė Mario Delašas ir M.Popovičius, kiek vėliau iš kampo tritaškį įmetė T.Lawsonas, o S.Weemsas dėjimu sudrebino krepšį (52:69). Po minutės pertraukėlės Atėnų ekipa nutraukė „Žalgirio“ spurtą, tačiau labiau jau nenutolo. Mačo pabaigoje S.Weemsas pelnė dar 7 taškus, A.Milaknis pridėjo tritaškį ir švieslentėje užfiksuotas galutinis rezultatas 66:80.

„Žalgiris“: T.Lawsonas 17, S.Weemsas 15, M.Rakovičius 10, A.Milaknis 8, M.Kuzminskas 6, M.Popovičius 4, M.Delašas, D.Collinsas ir O.Samhanas po 2, T.Klimavičius 0.

„Panathinaikos“: A.Maričius 19 (8 atk. kam.), D.Loganas 13, I.Vougioukas, P.Calathesas ir R.Sato po 8