Pirmoje tarpusavio dvikove „Žalgiris“ Bambergo ekipą pranoko 10 taškų skirtumu – 91:81. Prieš paskutinį turą „Žalgiris“ (4 pergalės/5 pralaimėjimai) žengia ketvirtas, „Brose Baskets“ (3/6) – laipteliu žemiau.

„Laukia pačios svarbiausios rungtynės Eurolygoje šiais metais. Jos lemia, kurios komandos pateks į TOP-16 etapą. Kol yra galimybė nepatekti į kitą etapą, kol neaiškus galutinis variantas, tol mes esame susikoncentravę. Žinome varžovus, žaidėme su jais namuose. Varžovai prarado vieną žaidėją, bet tuo pačiu pasistiprino. Sakyčiau, jų priekinė linija dabar dar stipresnė, prisijungė du žaidėjai – D'Oras Fisheris ir Novica Veličkovičius. Yra ir dar vienas naujas žaidėjas, tačiau neaišku, ar jis žais.

Perimetro taip pat stiprūs žaidėjai, yra snaiperių. Taip kad tai tikrai rimta komanda ir paskutinės rungtynės parodė, kad jie kaunasi su visais namuose, išvykoje ir laimi. Taip kad tikrai nebus lengva“, - įsitikinęs „Žalgirio“ strategas Saulius Štombergas.

Treneris taip pat nesileido į kalbas apie teorinių galimybių skaičiavimą, kad „Žalgiris“ gali leisti sau pralaimėti.

„Mes važiuojame kautis ir mūsų vienas iš tikslų yra patekti į šešioliktuką. Mums reikia nugalėti, kad nereikėtų laukti kitų malonės. Vienas iš tikslų – laimėti išvykoje pirmas šiais metais rungtynes ir pakovoti dėl vietos grupėje. Mes stengiamės nežiūrėti į tokius dalykus, kad galime ar negalime sau leisti pralaimėti – mes važiuojame nugalėti. Nes varžovai yra tokie, kurie negali pralaimėti – jie kovos iš visų jėgų ir mums bus didelis spaudimas. Varžovai žino, kad. jei pralaimės. jie neturės galimybių patekti į TOP-16 etapą. Jie tikrai žais iš visų jėgų ir neleis mums jaustis laisvai ir daryti ką norime. Mes važiuojame susikaupę ir pasiruošę kovoti visas 40 minučių, o jei reikės – tai ir daugiau“, - sako S. Štombergas.

„Galiu pasakyti, kad esame pasiruošę ir kovosime nuo pat pirmos minutės iki rungtynių pabaigos. Koks bus rezultatas – nežinau, tačiau galiu pažadėti, kad kovosime iki pat pabaigos ir darysime viską, ką galime. Bambergo komanda labai gerai žaidžia namuose. Tai panaši komanda, kaip mes. Mums reikia nuo pat pirmos minutės būti pasiruošusiems ir žaisti savo žaidimą, visas 40 Minučių žaisti viename lygyje. Mes visada galvojame apie pergalę. Galiu pasakyti, kad eisime tik su vienu tikslu – laimėti“, - teigia puikiai praėjusio Eurolygos turo rungtynes sužaidęs Kasparas Vecvagaras.

Rungtynėse Bamberge „Žalgirio“ gretose nebus ranką susižeidusio Martyno Pociaus. S. Štombergo teigimu, tai bus proga pasireikšti jauniems žaidėjams.

„Aišku M. Pociaus trauma mums trūkumas – nebus mūsų metiko, vieno iš lyderių. Bet tai bus proga pasireikšti kitiems žaidėjams, kad jie gali žaisti taip pat sėkmingai“, - sako treneris.

Į Bambergą S. Štombergo sprendimu šį kartą nevažiuoja Tauras Jogėla.

„Žalgirio“ ir „Brose Baskets“ dvikova prasidės ketvirtadienį 21 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)