Kiekvienas mačas – išlikimo kova

„Žalgiris“ (11/15) Eurolygos turnyrinėje lentelėje kol kas rikiuojasi 12-as. Izraelio klubui iki geriausiųjų aštuntuko šiek tiek arčiau – „Maccabi“ (12/14) žengia 10-as.

Beje, pirmoje tarpusavio dvikovoje Kaune šeimininkai šventė pergalę 80:73.

„Žalgiriui“ pavyko nutraukti tragišką atkarpą Eurolygoje, kai per 8 rungtynes buvo iškovota vos viena pergalė. Pastaruoju metu kauniečiai demonstruoja charakterį ir šventė dvi pergales iš eilės.

Iki reguliariojo sezono pabaigos, įskaitant rungtynes Izraelyje, lieka dar keturi susitikimai. Tiek pat pergalių reikia ir „Žalgiriui“ norint patekti į geriausiųjų aštuntuką, be to, palankiai susiklostyti turi konkurentų akistatų rezultatai.

Versis be kapitono

„Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius neslėpė, kad ir toliau tenka sukti galvą dėl traumuotų žaidėjų.

Antanas Kavaliauskas vakar jau treniravosi, jis šiandien jau važiuoja su mumis. Žiūrėsime, kiek jį panaudosime. Paulius Jankūnas lieka Kaune. Nate'as Woltersas treniruojasi, aišku, ritmo trūksta. Kaip ir sakėme, reikės palaipsniui įvesti į rikiuotę grįžtančius žaidėjus. Treniruočių procesas vyksta įprastai – vakar turėjome rimtesnę treniruotę, o šiandien dar vieną turėsime Tel Avive. Nelabai yra laiko treniruotis“, – teigė Š. Jasikevičius.

Treneris teigė, kad „Maccabi – išskirtinis varžovas.

„Maccabi“ demonstruoja gynybinį krepšinį. Tai komanda, kuri tikrai labai aukšta, labai daug siekia, startinis penketas tiesiog įspūdingas. Turi „Barcelonos“ lygio ūgį, tačiau iš kitos pusės tai mobili komanda, kuri visas 40 minučių keičiasi ginamaisiais. Tai specifinė komanda, o žaisti jų aikštėje visada sunku“, – kalbėjo Šaras.

Pirmose tarpusavio dvikovoje „Maccabi“ gretose nebuvo Jeremy Pargo. Trečiadienį jis aikštėje jau bus.

„Tai skirtingas žaidėjas lyginant su Scottie Wilbekinu. Jis fiziškai stiprus, veržiasi. Vėlgi, įspūdingai ginasi net išsikeitus. Stengiasi neatsilikti, žaidžia su aukšatūgiais vienas prieš vieną būdamas tokio žemo ūgio. Mums reikia žaisti savo krepšinį, atakuoti. Labai svarbu neleisti jiems gerai pasijusti rungtynių pradžioje. Vėlgi, rungtynės yra 40 minučių – reikia daryti darbą visas rungtynes“, – teigė Š. Jasikevičius.

Dar vienas „Maccabi“ ginklas – aukštaūgis Tarikas Blackas.

„Jis žaidžia gerai, išnaudoja gynėjų veržlumą, kūrybą. Tai, ko gero, centras, kuris nėra labai centruojantis, bet labai puikiai žaidžia su gynėjais ir reikės į tai atkreipti dėmesį“, – neslėpė Šaras.

Kitos Eurolygos rungtynės „Žalgirio“ laukia jau penktadienį namuose su Stambulo „Daruššafaka“.

Prieštaringa statistika

„Žalgiris“ ir „Maccabi“ Eurolygoje iki šiol buvo susitikę 23 kartus – Lietuvos ekipa triumfavo septynis sykius. Tel Avive „Maccabi“ prieš kauniečius laimėjo 7 kartus iš 9. „Žalgiris“ pastarąjį sykį Izraelyje varžovus nugalėjo užpraėjusį sezoną – 93:77.

Šio sezono Izraelio klubo puolimo lyderis – įžaidėjas amerikietis S. Wilbekinas. Jis vidutiniškai pelno po 13 taškų. Daugiausia naudingumo balų – 13,1 – sukaupia jo tėvynainis aukštaūgis T. Blackas. Jis įmeta 10,6 taško, atkovoja 5,4 kamuolio. Varžovams dažnai rimtą pavojų kelia dar vienas legionierius iš JAV – sunkusis puolėjas Johnny O‘Bryantas. Šis renka 10,7 taško, sugriebia 5,7 kamuolio.

„Maccabi“ vienas iš kozirių – atkovoti kamuoliai puolant. Pagal šį statistikos komponentą Izraelio čempionai Eurolygoje yra treti (vid. 11,5). Š. Jasikevičiaus auklėtiniai po oponentų lenta sugriebia tik 8,8 kamuolio. Tai yra 13-tas rezultatas.

Izraelio komanda gerokai daugiau už kauniečius blokuoja metimų – atitinkamai 2,9 ir 1,6. „Maccabi“ už žalgiriečius rečiau klysta – vid. 11,4 ir 13,1. Už Izraelio klubą mažiau klaidų padaro tik dvi ekipos.

Kita vertus, šlubuoja „Maccabi“ krepšininkų komandinis žaidimas – jie atlieka tik 15,8 rezultatyvaus perdavimo ir rikiuojasi priešpaskutiniai. „Žalgirio“ žaidėjų sąskaitoje – 17,8 perdavimų.
Be to, Kauno krepšininkai daug taikliau meta tritaškius (38,8 ir 34,3 proc.) ir ypač baudas (81,1 ir 69,5 proc.). Žalgiriečiai taip pat išprovokuoja gerokai daugiau pražangų (vid. 23,8 ir 18,3). Šioje statistikos kategorijoje Lietuvos klubas užima pirmąją vietą Eurolygoje, o Izraelio – paskutinę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)