„Žalgiris“ C grupėje po 8 turų žengia pirmas – 6 pergalės ir dvi nesėkmės. Tuo tarpu „EA7 Emporio Armani“ - ketvirta (3/5).

„Mes žinome, kad varžovams šios rungtynės bus labai svarbios, nes pralaimėjimo atveju jie komplikuotų savo galimybes patekti į TOP-16 etapą. Laukiame sunkių rungtynių, tačiau kaip visada stengsimės padaryti viską, ką galime geriausio. Stengiamės gerinti savo žaidimą ir pasiekti optimalią sportinę formą kitam etapui. Rungtynės su pajėgia Milano ekipa, kuri buvo suburta patekimui į kitą etapą, bus puikus jėgų patikrinimas. Bus sunku, o ypatingai dėl to, kad jie pralaimėjo paskutines rungtynes namuose. Varžovai stengsis reabilituotis, o dėl to mums bus tik sunkiau“, - įsitikinęs J. Plaza.

Namuose „Žalgiris“ Italijos klubą įveikė 92:87. Šiose rungtynėse „EA7 Emporio Armani” iš tritaškio zonos atakavo 46 proc. taiklumu (13/28).

„Mes stengsimės parodyti, kad pamoką po pirmųjų rungtynių Kaune išmokome. Žaidžiant su tokia komanda reikia nuolat presinguoti, neleisti varžovams laisvai atakuoti (...). Turbūt žinote, kad Darjušas nevyksta į Milaną. Mus penktadienio rungtynėse galės padėti tik keturi aukštaūgiai. Greičiausiai varžovai stengsis tuo pasinaudoti. Bet kokiu atveju mūsų tikslas yra būti geresniais“, - teigė J. Plaza.

„Žalgirio“ gynėjas Marko Popovičius tikino, kad žalgiriečių žvilgsnis jau į TOP-16 etapą.

„Mūsų laukia kelios sunkios dienos. Sunkiai dirbome treniruotėse. Daugiau, nei įprastai, nes pradėjome pasiruošimą kitam etapui. Tiesa pasakius nėra labai svarbu, kelintą vietą užimsime grupėje. Kartais sunku pasakyti, geriau būti pirmam ar antram. Bet kokiu atveju mes norime finišuoti pirmi, nes mes to nusipelnėme. Aišku, išskyrus rungtynes su „Olympiakos“, kai pralaimėjome namuose“, - sakė legionierius iš Kroatijos.

M. Popovičius pripažįsta, kad D. Lavrinovičiaus netektis turės įtakos komandos žaidimui. Visgi kroatas įsitikinęs, kad tai bus proga įrodyti, kad „Žalgiris“ nėra vieno žaidėjo ekipa.

„Varžovų gretose – vienas geriausių žaidėjų puolime Keithas Langfordas. Be jo galime paminėti Maliką Hairstoną, Antonį Fotsį, Bourousį, Omarą Cooką. Tai puiki komanda, nors šiemet jie ir nedemonstruoja gero žaidimo. Tačiau jie kovos dėl Italijos čempiono vardo. Be jokios abejonės, bus sunku. Be to, ir mums netrūksta problemų. Kai kurie vaikinai nesitreniravo, į Milaną nevažiuoja Darjušas. Dabar sunku pasakyti, kaip mes atrodysime, tačiau tikiu, kad aikštėje vaikinai prisiims daugiau atsakomybės ir įrodys, kad esame komanda, kurios žaidimas nepriklauso nuo vieno žaidėjo“, - pridūrė M. Popovičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)