Informuojama, kad „Žalgirio“ akiratyje atsidūrė 25-erių metų 193 cm ūgio Thomasas Walkupas, Europoje žaidžiantis pirmą sezoną ir galintis rungtyniauti tiek atakuojančio gynėjo, tiek lengvojo krašto puolėjo pozicijose.

Į Senąjį žemyną iš JAV persikėlęs Th. Walkupas FIBA Čempionų lygoje per rungtynes vidutiniškai žaisdavo po 27 min. pelnė po 12,2 taško, atkovojo po 4,5 kamuolio, atliko po 4,8 rezultatyvaus perdavimo, o tritaškius metė 40 proc. taiklumu.

Iš Teksaso kilęs krepšininkas panašią statistiką demonstruoja ir Vokietijos čempionate, kur pataiko 41 proc. tolimų metimų.

Jo atstovaujama Liudvigsburgo komanda Vokietijos čempionato turnyro lentelėje užima 3-ąją vietą.

FIBA Čempionų lygoje „MHP Riesen“ nužygiavo iki finalo ketverto – pusfinalyje susikaus su „Monaco“ krepšininkais.

Dar mokydamasis JAV Th. Walkupas ketverius metus rungtyniavo „Stephen F. Austin“ universiteto ekipoje, savo pavardės 2016-ųjų NBA naujokų biržoje jis neišgirdo.

Vėliau metus jis praleido NBA Plėtojimosi G lygoje.

Primename, kad „Žalgiris“ neseniai sutartį pagal formulę 1+1 pratęsė su vidurio puolėju Brandonu Daviesu.

Taip pat sezono metu „Žalgiris“ pratęsė sutartis su dviem savo sistemos išugdytais žaidėjais – Pauliumi Valinsku ir Gyčiu Masiuliu.

Iš dabartinės pagrindinės „Žalgirio“ komandos kitą sezoną toliau galios Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio sutartys.

Baigsis – Kevino Pangoso, Antano Kavaliausko, Beno Udriho ir Martyno Sajaus sutartys.

Tuo metu dar keturių „Žalgirio“ krepšininkų – Edgaro Ulanovo, Vasilije Micičiaus, Axelio Toupane'o ir Aarono White'o sutartyse numatyta galimybė pratęsti jas dar vienam sezonui (sutartis pagal formulę 1+1).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)