Sužaidus dalį Eurolygos 28-ojo turo rungtynių paaiškėjo, kad „Žalgirio“ situacija turnyrinėje lentelėje nėra labai patogi.

Eurolygos „išsišokėliais“ tapusiems ir daugelį solidžiu žaidimu nustebinusiems žalgiriečiams kortas gerokai sujaukė be pralaimėjimų pastaruoju metu žygiuojanti Vitorijos „Baskonia“, todėl norėdami išvengti 8-osios vietos, lemiančios susitikimą su CSKA jau ketvirtfinalyje, Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai turi laimėti ne tik šį penktadienį, bet ir po savaitės Pirėjuje.

„Armijos sporto klubui“ – CSKA – šio vakaro rungtynės iš esmės nelemia nieko. Pirmoji vieta Eurolygos turnyro lentelėje jau garantuota, o pastarasis mačas gali tapti gera ketvirtfinalio repeticija – tuo atveju, jei abiems komandoms tikrai bus lemta susitikti jau pirmame atkrintamųjų varžybų etape.

„Būsime susikaupę, nes mūsų tikslas visuomet yra vienas – laimėti“, – vieningai kalba CSKA krepšininkai. Tuo metu Š. Jasikevičius tikina, kad Maskvos komanda – kad ir kokia galinga ji būtų – turi silpnųjų vietų.

Artėjant rungtynėms su „Žalgiriu“ pats Maskvos klubas pateikė eilę istorinių ir statistinių faktų, susijusių tiek su pastarosiomis rungtynėmis, tiek su CSKA žaidėjų pasirodymu Eurolygoje.

Juos, papildę dar keliais su abiem komandomis susijusiais aspektais, pateikiame savo skaitytojams.

  • Nuo 1999-ųjų, kai „Žalgiris“ rungtyniauja Eurolygoje, CSKA su žalgiriečiais šiame elitiniame turnyre tarpusavyje žaidė 21 kartą. CSKA laimėjo 19 rungtynių, „Žalgiris“ – 2. Paskutinį sykį kauniečiai įveikė Maskvos komandą prieš metus, Eurolygos antrojo rato mače „Žalgirio“ arenoje (79:74).
  • Vyriausiasis „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius atstovavo Atėnų „Panathinaikos“ ekipai nuo 2007 iki 2010 metų, taip pat 2011-2012 m. sezone. Visą tą laiką graikų trenerių štabe dirbo dabartinis CSKA strategas Dimitrios Itoudis ir jo asistentas Andreas Pistiolis.
Dimitrios Itoudis (kairėje) – Željko Obradovičiaus asistentas
  • „Žalgirio“ trenerių štabo narys Darius Songaila 2002-2003 m. sezone atstovavo CSKA komandai.
  • Leo Westermannas praėjusį sezoną atstovavo „Žalgiriui“, su Kauno komanda tapo Lietuvos čempionu.
  • Vienintelį savo sezoną ne „Žalgiryje“ (2009-2010 m.) Paulius Jankūnas praleido Maskvos srities „Chimki“ komandoje, kur rungtyniavo kartu su dabartiniu CSKA gynėju Vitalijumi Fridzonu.
  • CSKA klubo biudžetas šį sezoną yra rekordinis ir pats didžiausias Eurolygoje – 45 mln. eurų. Tuo metu „Žalgirio“ biudžetas – 8,5 mln. – pagal dydį yra antras nuo galo turnyre.
  • Dimitrios Itoudis šiame Eurolygos sezone į starto penketus įtraukė net 11 skirtingų žaidėjų. Nė vienas iš CSKA krepšininkų starto penkete nepradėjo visų rungtynių.
  • CSKA lyderis Nando De Colo šiuo metu Eurolygos rezultatyviausių žaidėjų sąraše yra antras (vid. 17,1 taško), taip pat antrąją vietą jis užima pagal efektyvumą (vid. 20,5 balo) ir trečiąją pagal tritaškių taiklumą (51,6 proc.). Taip pat jis yra taikliausias baudų metikas per visą turnyro istoriją (93,53 proc.).
  • Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas šį sezoną Eurolygoje yra Kevinas Pangosas, pelnantis po 12,6 taško. Paulius Jankūnas renka po 12 taškų per susitikimą.
  • CSKA puolėjas Kyle'as Hinesas neseniai pakilo į trečiąją vietą pagal per visą turnyro istoriją puolime atkovotų kamuolių skaičių (440). Jis pralenkė graiką Ioannį Bourousį.
Vasilije Micičius, Kyle'as Hinesas
  • Šio vakaro rungtynėms Kaune teisėjaus ispanai Danielis Hierrezuelo ir Emilio Perezas Pizarro bei ukrainietis Borisas Ryžikas.

Rungtynės „Žalgirio“ arenoje prasidės 20 val.

Eurolygos rikiuotė nesibaigus 29-ajam turui (vieta, komanda, pergalės, pralaimėjimai):

1.CSKA235
2.Fenerbahce218
3.Olympiakos199
4.Real1711
5.Panathinaikos1711
6.Baskonia1613
7.Chimki1613
8.Žalgiris1612
9.Maccabi1316
10.Brose1118
11.Crvena Zvezda1117
12.Valencia1117
13.Unicaja1117
14.AX Armani1019
15.Barcelona1019
16.Anadolu Efes623

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)