Penktadienį „Žalgiris“ (10/15) apgynė namų sienas nuo Atėnų „Panathinaikos“ (15/10), laimėjęs 80:68 ir palypėjęs į 14-ą vietą.

Anot 10 taškų, 5 atkovotais kamuoliais ir 3 rezultatyviais perdavimais prie pergalės prisidėjusio E. Ulanovo, kauniečiai gali didžiuotis savo pasirodymu.

„Pirmame kėlinyje buvo neramu, nes atrodė, kad įsivėlėme į taškų lenktynes. O jei jos būtų vykusios ilgą distanciją, gal ir nebūtų pavykę.

Turime tokius aukštus gynėjus ilgomis galūnėmis kaip Dovydas Giedraitis, Arnas Butkevičius, Edmondas Sumneris. Jeigu čia yra kokių nors mūsų pranašumų, privalome jais ir naudotis. O „Panathinaikos“ turi begalę talento tiek perimetro, tiek priekinėje linijoje – manau, su tokiu varžovu lenktyniauti puolimu nebūtų daug logikos.

Laimei, antrame kėlinyje keturias ar penkias minutės gynėmės nuostabiai, paskui diktavome savo tempą. Žaidimas sulėtėjo, daugiau atakų buvo pozicinės, daugiau kamuolio išmušimų, gerų veiksmų ginantis. Turėtume būti patenkinti, kad sugebėjome tai padaryti prieš tokią gerą komandą“, – sakė 32-ejų krepšininkas.

– Kojomis jautėte, kad per šią „dvigubą“ savaitę abejos rungtynės vyko Kaune, ir niekur keliauti nereikėjo? – Delfi paklausė E. Ulanovo

– Skirtumas didelis. Gerai, kad šįkart žaidėme namuose, bet kitąsyk jau reikės važiuoti. Per mėnesį – trečia dviguba savaitė. Tokio tvarkaraščio tikrai dar nebuvo. Daug kas kalba apie traumas – patikėkite, labai sudėtinga. Ką padarysi, sąlygos visiems vienodos.

– Ar pabarėte „Panathinaikos“ lietuvį Marių Grigonį dėl išprovokuotos abejotinos nesportinės pražangos?

– Kadangi nakvoti jie čia nelieka, skrenda atgal, negalėsime pabarti. Nemačiau epizodo, bet Marius moka parodyti teisėjams pražangas.

Šiaip smagu susitikti bičiulį – dažniausiai pasimatome vasarą, o sezono metu nebent susiskambinti ar susirašyti išeina. Daug klausimų norisi aptarti, ir ne apie krepšinį.


– Pirmąkart nuo paties Eurolygos sezono starto laimėjote dukart iš eilės. Kur komanda yra paaugusi?

– Kreipiame daug dėmesio į smulkmenas, netgi elementarius dalykus: greitesnį, geresnį derinių atlikimą, geresnį išsidėstymą, didesnį aktyvumą ginantis. Kartais dėl to prisirenkame per daug pražangų, bet bent jau stengiamės diktuoti tempą ir ritmą.

Žaidžiame komandiškai, vienas kitą palaikome – jei kažkas padaro klaidą, ateina kitas į pagalbą. Puolime kamuolys juda gerai, visi turi begalę variantų parodyti save. Lengviau psichologiškai, didesnis pasitikėjimas, ko mums trūko šiame sezone – dažnai pralaimėdavome rungtynių pabaigas. Dabar – viskas užtikrintai. Turime gerą komandą, naudojame didelę rotaciją, ir kiekvienas įdeda savą indėlį, džiaugiasi net ir iš šono nelabai pastebimais dalykais.

– Ar galėjote tikėtis tokio Keenano Evanso siautėjimo prieš gerai besiginančius „Panathinaikos“ gynėjus?

– Varžovai turi Jerianą Grantą, o pabaigoje metė ir Panagiotį Kalaitzakį, kuris pastaruoju metu žaidžia tikrai gerai. Ruošėmės tam, stengėmės išvesti Keenaną prieš kitą žaidėją. Nepasakysiu, kiek tai pavyko, bet šiaip ar taip jis atrado savo progų. Kai pasiekia tokį ritmą, jis tikrai gali pataikyti ir sudėtingus metimus.

– „Žalgirio“ gerbėjams dvi pergalės neabejotinai pakels ūpą, o pačiai komandai?

– Faktas, kad negalima žiūrėti į lentelę – šiai dienai ne mūsų nosiai į tą pusę dairytis. Reikia tiesiog žaisti savo žaidimą ir dar labiau jį gerinti. Prie gero greitai priprantama – svarbiausia bus priversti save nepasiduoti žmogiškoms savybėms ir neatsipalaiduoti.

Šeimininkai penktadienį vertėsi pajėgiausia sudėtimi, svečiams Nemuno saloje trūko Kosto Slouko, nežaidė ir Aleksanderis Balcerowskis.

Pirmajame rate praėjusį lapkritį graikai namuose buvo pajėgesni 73:71.

Po savaitės „Žalgiris“ svečiuosis pas Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), PAO priims Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija).


Standings provided by Sofascore


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)