Per dvigubą savaitę Andrea Trinchieri diriguojami žalgiriečiai tik per vargus palaužė Berlyno ALBA (77:71), bet neturėjo jokių argumentų prieš Vilerbano ASVEL (79:93).

Tokiu būdu kauniečiai nutraukė šešių iš eilės pralaimėjimų seriją, sulig kuria savo darbus Nemuno saloje baigė Kazys Maksvytis, bet niekur nepalypėjo iš trečio nuo galo laiptelio turnyro lentelėje.

Žaliai-balti nuo įkrintamųjų zonos ir toliau atsilieka keturiomis pergalėmis, tačiau tiek dabartinė jų forma, tiek ir likęs tvarkaraštis – neįkvepiantis.

Lietuvos čempionai antrajame rate jau nebematys tokių silpnų varžovų, kaip per pirmuosius du A. Trinchieri mačus.

ALBA ir ASVEL yra nuolatiniai Eurolygos pastumdėliai, kuriuos kitos ekipos dažniausiai talžo be jokio gailesčio. Štai Albatrosai iškart po taškas į tašką vykusio susitikimo su „Žalgiriu“ jau per pirmus du kėlinius buvo nupešioti Bolonijos „Virtus“ krepšininkų (22:48).

„Normalu turėti vieną ar du blogus sezonus, bet ALBA ir ASVEL yra Eurolygos gėda. Šie klubai netgi nebūtų topiniai Europos taurėje“, – griežtai apie lygio neatitinkančių Vokietijos ir Prancūzijos atstovų beviltiškus pasirodymus pasisakė balkanų žurnalistas Miroslavas Dragoljevičius.

Tiesa, žalgiriečiai šį sezoną iš keturių akistatų su šiais kukliais kolektyvais išsinešė tik vieną pergalę. Ji buvo pasiekta prie vairo stojus A. Trinchieri, bet geresnį skirtumą (-8 prieš -5), nepaisant dviejų nesėkmių prieš autsaiderius, visgi išlaikė K. Maksvytis, kurio auklėtiniai labai arti laimėjimo buvo abu sykius (63:65 ir 88:91).

Labai stipriai prisvilęs blynas

„Norime patikinti, kad vyriausiasis treneris K. Maksvytis turi visišką klubo pasitikėjimą ir toliau vadovaus komandai“, – dar gruodžio 15 dieną tvirtino „Žalgiris“, tačiau per dvi savaites pasitikėjimas išblėso, o sausio 1 dieną komandos vadovas Paulius Jankūnas oficialiai pristatė naująjį „Žalgirio“ trenerį A. Trinchieri.

„Praeitais metais Kazys padėjo komandai atsirasti ten, kur mes visą laiką norime būti. Vis dėlto kiekvienas sezonas yra kitoks, krepšinyje situacija greitai keičiasi, todėl naujus metus pradedame su nauju treneriu.

Turėjau priimti šį sunkų sprendimą ir įpūsti komandai naujų vėjų, naujos energijos ir naujų minčių. Tikiuosi, kad išlipsime iš šios duobės, rezultatai gerės ir atsiras pergalių“, – vylėsi P. Jankūnas.

Nors dėl tokio viražo išvadas daryti dar ankstoka, Eurolygos sezono viltys menksta su kiekviena savaite.

O su kiekviena ja daugėja ir kritiškai apie K. Maksvyčio atleidimą atsiliepiančių ekspertų gretos.

„Visokių yra nuomonių, aš, aišku, turiu savo. Yra dvi logikos. Paprastai klubai būna kantrūs ir laukia rezultatų arba juose yra žmonių, kurie duoda pinigus ir nori matyti tuos rezultatus. Nežinau, kokio principo buvo laikomasi „Žalgiryje“, bet vis tiek nugalėjo tas požiūris, kad reikia kažką keisti. Šiemet Eurolygoje pakeisti jau septyni treneriai, Vilerbanas tai padarė net du kartus. Tai yra vienas iš būdų duoti kažkokį impulsą ir pagerinti tas pozicijas.

Naujas treneris įveda naujovių, nors jas įdiegti vidury sezono yra labai sunku. Aš pats įpusėjus sezonui perėmęs klubą esu gal keturis kartus. Kažką greitai padaryti yra sudėtinga. Palikti tą, kas buvo prieš tai žaista – negali, nes tai nedavė gero rezultato. O įvesti naujoves, reiškia suvelti viską. Ypač, kai būna dvigubos savaitės.

Mano asmenine nuomone, šito varianto rinktis nereikėjo, nes Kazys turėjo laikinų problemų, apie kurias viskas jau išdiskutuota, bet tvarkėsi neblogai ir turėjo nemažo kredito kortelę dėl to, ką parodė praėjusį sezoną. Žaidimas nebuvo blogas.

O po poykčių, atėjus Andreai, tas žaidimas nepagerėjo. To impulso, kurio aš tikėjausi, jis nedavė, net LKL jo nebuvo. Kas dėl Kazio – gyvenime vis tiek yra balansas. Kažkada gulėjau armijoje ant narų, šlaviau gatves, valiau tualetus ir vienas mano draugas Algimantas Baziukas, su kuriuo kartu tarnavome Rygoje, pasakė: „Rimai, taip nebus visą gyvenimą, nes yra balansas. Jeigu dabar yra labai blogai, kažkada bus gerai“.

Tai jeigu grįžtume prie „Žalgirio“, pernai Kazys devynis-dešimt kartų išlošė gale su lemiamu metimu, mes pamename, kad Edgaras Ulanovas vienas pats gal penkis sykisu išplėšė pergalę. O šiemet turint tris-keturis traumuotus žaidėjus, niekas per daug nesikeitė, tik tiek, kad ta paskutinė rungtynių minutė nebuvo sėkminga ir buvo daug pralaimėjimų. Taigi, manau, kad klubui pritrūko kantrybės“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ savo įžvalgomis dalinosi Rimas Kurtinaitis.

Jam pritarė ir krepšinio specialistas Jonas Vainauskas, ypač sukritikavęs visą komunikacinę šio „Žalgirio“ sprendimo kampaniją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)