Sausakimšos arenos palaikomas „Žalgiris“ demonstravo fantastišką kovingumą ir 81:72 pranoko praėjusio sezono Eurolygos vicečempionus.

„Real“ iki išvykos į Lietuvą buvo viena karščiausių Eurolygos komandų: per lapkritį ir gruodį Madrido klubas laimėjo 7 iš 8 Eurolygos rungtynių, o vienintelį kartą 1 tašku turėjo pripažinti „Monaco“ pranašumą.

Tačiau K. Maksvytis turėjo gerą nuojautą, kuri stratego neapgavo.

„Norėčiau, kad toks kovingumas būtų visada. Jaučiau tiek prieš šitas rungtynes, tiek Belgrade, kad yra gera koncentracija, geras fokusas.

Prieš dvikovą su „Anadolu Efes“ jaučiau, kad bus blogai. Kai mokėsiu tą blogą aurą paversti gerąja, būsiu dar geresnis treneris“, – šypsojosi K. Maksvytis.

– Ar Edgaras Ulanovas galėtų išmesti dar daugiau metimų nei šį vakarą (6/16 met. iš žaidimo)?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas K. Maksvytis.

– „Real“ labai fiziška komanda, varžovų gynyboje rungtyniauja 2 metrų žaidėjai, tad mes leidome savo aukštesnius, fiziškus krepšininkus į kovą.

Tiek Edgaras, tiek Arnas daug praleido laiko aikštėje. O kalbant apie E. Ulanovo pataikymą, jis turi minkštą riešą.

Šį kartą vengė „pigios duonos“ – tolimų metimų, o buvo ir daugiau prasiveržimų, ir daugiau agresyvumo iš jo.

– Už ką gavote techninę pražangą?

– Mačiau, kad trūksta šiek tiek pagarbos, vieno, kito švilpuko. Šiandien su Gintaru Krapiku pabuvome blogu ir geru policininkais. Aš atlikau blogo pareigūno vaidmenį, jis – gerojo. Man atrodo, tai suveikė.

Žiūrovai suteikė papildomų jėgų, visi pamatė, ką komandai suteikia Arnas Butkevičius, ne tik Keenanas Evansas ar E. Ulanovas.

Kiek Arnas atkovojo kamuolių, kiek lėmė ginčo situacijų. Taip pat ir Rolandas Šmitas! Jis nepabijojo pastatyti savo veido prieš W. Tavaresą.

Latvis galėjo atsitraukti ir leisti W. Tavaresui pelnyti taškus iš po krepšio, tačiau stojo priešais „Real“ bokštą ir išprovokavo pražangą. Tokie pavyzdžiai įkvepia komandą ir varo į priekį.

Rolandas Šmitas

– Tavaresas pirmame kėlinyje surinko 12 naudingumo balų, su jais ir baigė dvikovą. Kaip pavyko jį sustabdyti?

– Pirmoje mačo pusėje kažkiek buvome išgąsdinti jo autoriteto. Nedarėme to, ką buvome susitarę.

Leidome žaisti įprastą, jam patogų krepšinį. Antroje pusėje išstūmėme jį iš komforto zonos. Kai žaidi su dvigubai didesne energija, tada ir gali laimėti.

– Esate gavęs jau 5 technines pražangas ir pagal tai pirmaujate Eurolygoje, kaip tą galite paaiškinti?

– Turėčiau būti ramesnis. Atėjo naujas, jaunas treneris, bando įrodyti savo teisybę, bet kartais per karštai (šypsosi).

– Toks įspūdis susidarė, kad be Igno Brazdeikio „Žalgiris“ drausmingiau žaidžia. Ar pritariate tam?

– Nepritariu. Ignas mums labai svarbus ir mes daug iš jo tikimės. Nesulauksite iš manęs kažkokio blogo komentaro. Ignas – svarbus žaidėjas, kai jis grįš, žaisime dar geriau.

– Puikias rungtynes sužaidė Tyleris Cavanaugh, kuriam nebuvo sėkminga sezono pradžia, kiek jam reikėjo tokių rungtynių?

– Mes nebuvome patenkinti, kaip mes išnaudojome mūsų 4-os pozicijos žaidėjus. Tą patį R. Šmitą, žaidžiant jam prieš kai kurias komandas turime pranašumą po krepšiu, kartais – prie tritaškio.

Tyleris – mūsų neišnaudotas rezervas. Labai džiaugiuosi už jį. Su Tyleriu tampame dar įvairesni, galime praplėsti aikštelę, varžovai nebegali taip susispausti arti krepšio.

T. Cavanaugh buvo vienas tų faktorių, kuris lėmė pergalę.

Tyler Cavanaugh
Statistika

„Žalgiriui“ nepadėjo traumuotas Lukas Lekavičius bei susirgęs Ignas Brazdeikis. Madrido komandoje trūko traumuoto puolėjo Gabrielio Decko.

Nuo 2000-ųjų tai buvo 27-a tarpusavio dvikova ir tik 5-oji „Žalgirio“ pergalė.


Standings provided by Sofascore


„Žalgiris“ 15-ame ture gruodžio 23-iąją namuose priims Miuncheno „Bayern“ krepšininkus.

Šį savaitgalį žalgiriečių laukia LKL čempionato namų rungtynės su Panevėžio „Lietkabeliu“. Jos vyks sekmadienį ir lygiai tokiu pačiu metu, kaip ir pasaulio futbolo čempionato finalas – 17 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją